Στείλτε νέα και μηνύματα

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Αντιδρά και το επιμελητήριο Εύβοιας για τα διόδια που θέλουν να βάλουν στην Χαλκίδα

"Το Επιμελητήριο Εύβοιας με αφορμή την επιτάχυνση των εργασιών στον κλειστό αυτοκινητόδρομο Σχηματαρίου – Χαλκίδας, στο ύψος του Βαθέως Αυλίδας - με σκοπό την εγκατάσταση διοδίων - ως επίσημος σύμβουλος του κράτους, προασπιζόμενο τους επαγγελματίες της Εύβοιας, την ευημερία του τόπου καθώς επίσης και των κατοίκων του, επισημαίνει ότι ο νέος οδικός άξονας Σχηματάρι – Χαλκίδα έχει κατασκευαστεί με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους ως δημόσιο έργο και η συμπερίληψή του στη σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή της Ιωνίας Οδού είναι...
άδικη και καταχρηστική. Με την εγκατάσταση των αμφίπλευρων μετωπικών σταθμών διοδίων καλείται ο μόνιμος κάτοικος της Εύβοιας, ο επιχειρηματίας αλλά και ο επισκέπτης του νησιού να πληρώνουν για ένα έργο το οποίο θα εκτελεστεί σε ένα άλλο σημείο της Ελλάδας (Ιωνία Οδός) τη στιγμή που η ίδια Εύβοια έχει το πλέον απαρχαιωμένο και φονικό οδικό δίκτυο της χώρας, το οποίο είναι πραγματικά σε άθλια κατάσταση, αδυνατώντας να καλύψει τις ανάγκες του Νομού, αποτελώντας τροχοπέδη για την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη του τουρισμού και των επενδύσεων.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας σε πλήρη σύμπλευση με τους άλλους Φορείς, είναι κάθετα αντίθετο με την επιβολή διοδίων, τα οποία θα μεγαλώσουν περαιτέρω την παρατεταμένη αδικία που υφίσταται ο Νομός μας, συμβάλλοντας στην αφάνιση των επιχειρήσεων αλλά και στην απόλυτη εξαθλίωση των κατοίκων, φέρνοντας φυσικά πέραν των άλλων, αρνητικές επιπτώσεις και στην επισκεψιμότητα του Νομού.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας είναι κάθετα αντίθετο με την επιβολή διοδίων που θα πλήξουν επιπλέον ένα τόπο ο οποίος επί σειρά ετών είναι παραμελημένος από την Πολιτεία, ενώ όπως είναι γνωστό έχει υποστεί την τελευταία εικοσαετία πλήρη αποβιομηχανοποίηση, καταλαμβάνοντας πανελλαδικά την δυσάρεστη θέση του υψηλότερου δείκτη ανεργίας, με αποτέλεσμα την απόλυτη φτωχοποίηση των ευβοέων. " 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου