Στείλτε νέα και μηνύματα

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Το νέο «Τείχος του Αίσχους» στα Βαλκάνια


 Γιατί η Ουγγαρία αποφάσισε να κτίσει στα σύνορα της με τη Σερβία έναν φράκτη μήκους 175 χιλιομέτρων και τέσσερα μέτρα ύψος; 
Ποιοι υποστηρίζουν τις ενέργειες του Πρωθυπουργού της  Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν (Viktor Orban) και ποιοι είναι εναντίον του; 
Που υπάρχουν παρόμοιοι φράκτες στον κόσμο και κατά πόσο έχουν ιστορικά βοηθήσει τις χώρες που τους....

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ "ΟΧΙ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ" - ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ! 

Παλεύουμε για ριζικές αλλαγές



ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ! 
Παλεύουμε για ριζικές αλλαγές

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στριμωγμένη στις συμπληγάδες της παγκοσμιοποιημένης καπιταλιστικής κρίσης, προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι στον ελληνικό λαό, καλώντας τον σε δημοψήφισμα. 

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω βγαλμένο από τα σπλάχνα του ελληνικού λαού καλεί τους πολίτες αυτής της χώρας να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στους διεθνείς τοκογλύφους. 
Αλλά το πραγματικό ερώτημα είναι ποιά τάξη κατέχει τον πλούτο της χώρας και τα μέσα παραγωγής. 
Αν εξακολουθεί να μας κυβερνά η ίδια χούφτα τραπεζιτών, μεγαλοεργολάβων- καναλαρχών, εφοπλιστών, βιομηχάνων και οι ίδιοι διεφθαρμένοι πολιτικοί, ο λαός θα εξακολουθεί να φτωχοποιείται, να δυστυχεί και να οδηγείται στην αυτοκτονία.
Δεν στηριζόμαστε στα δημοψηφίσματα για να βγούμε από τη κρίση αλλά, πρώτα και κύρια, στους συλλογικούς αγώνες μας σε όλα τα επίπεδα! 

Ο λαός πρέπει να πει το ΟΧΙ παλεύοντας ταυτόχρονα για:
  • τη διαγραφή του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους
  • την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών σε όλα τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, όπως το ρεύμα, το νερό, την υγεία, τη παιδεία, τους δρόμους, τις παραλίες, κ.α. 
  • την εθνικοποίηση των τραπεζών κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων
  • τη παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση και κερδοσκόπησαν πάνω στα κόκαλα του λαού.

Καλούμε το λαό να συνεχίσει να παλεύει συντονισμένα και πιο έντονα, για ριζικές κοινωνικές αλλαγές ώστε να κατακτήσει όλα αυτά που δικαιούται.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
 
Καυτατζόγλου 8, Αθήνα, ΤΚ 111 44
 
....

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Δεν μένουμε Ευρώπη, μένουμε με τους γονείς μας

Διαψεύδεται το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη», αφού, σύμφωνα με το Bloomberg, πάνω από τους μισούς Έλληνες ηλικίας 25-34 ετών μένουν στο σπίτι των γονιών τους, και αυτό δεν είναι καθόλου ευρωπαϊκό.

Όλο και περισσότεροι Έλληνες επιστρέφουν στο πατρικό τους, καθώς ...

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Συνάντηση του Κινήματος Δεν Πληρώνω με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Νίκο Παρασκευόπουλο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ



Συνάντηση του Κινήματος Δεν Πληρώνω με τον Υπουργό Δικαιοσύνης  κ.Νίκο Παρασκευόπουλο

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 μεταξύ αντιπροσωπείας του Κινήματος Δεν Πληρώνω με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νίκο Παρασκευόπουλο



Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τους Βασίλη Παπαδόπουλο, πρόεδρο του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Θεοδόση Τεμζελίδη, αντιπρόεδρο του Κινήματος , Σούλα Γαλάνη , μέλος της επιτροπής Φθιώτιδας και της πολιτικής γραμματείας του Κινήματος, Βασίλη Γεραβέλη, μέλος της πολιτικής γραμματείας του Κινήματος, και τους δικηγόρους Βαρβάρα Βολτέα και Βασίλη Παπανικολάου, μέλη της νομικής ομάδας του Κινήματος Δεν Πληρώνω. 



Η συζήτηση που διήρκησε περί τη μία ώρα, διεξήχθη σε φιλικό κλίμα.



Εκτέθηκαν από τη μεριά της αντιπροσωπείας του Κινήματος όλα τα φλέγοντα θέματα που αφορούν στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης όπως:


  • Η κατάργηση των νόμων Ρέππα και Βορίδη.
  • Η παύση των διώξεων των δεκάδων χιλιάδων οδηγών και το σταμάτημα της επιβολής προστίμων από τις εταιρείες των μεγαλοεργολάβων και την Τροχαία.
  • Η παύση της ποινικής δίωξης όλων των αδικημάτων που σχετίζονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με το κίνημα κατά των διοδίων, η οποία μπορεί να επέλθει – όχι μόνο με την κατάργηση των «νόμων Ρέππα και Βορίδη» που ποινικοποίησαν την άρνηση πληρωμής διοδίων και τις σχετικές κινητοποιήσεις, αλλά και με την παύση εν γένει όλων των ποινικών διώξεων που αφορούν αδικήματα φερόμενα ως τελεσθέντα στα διόδια
    Και αυτό διότι για να καμφθεί το κίνημά μας, έχει δημιουργηθεί σε βάρος μας μια ολόκληρη «βιομηχανία» διώξεων με αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, όπως φθορά ξένης ιδιοκτησίας (θραύση μπαρών), παράνομη βία, παρακώλυση συγκοινωνιών, δυσφήμιση ανωνύμου εταιρείας κλπ.


Ο Υπουργός, αφού αναγνώρισε ότι το Κίνημα Δεν Πληρώνω είναι ένα Κίνημα πολιτικής ανυπακοής και, ως εκ τούτου, οι πράξεις του είναι πολιτικές πράξεις, μας δήλωσε ότι ήδη επεξεργάζεται νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός του προσεχούς μηνός, με το οποίο θα ρυθμιστούν πολλά από τα ζητήματα που ετέθησαν στο τραπέζι από το Κίνημα Δεν Πληρώνω και που απασχολούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.



Το Κίνημα Δεν Πληρώνω καλεί το λαό να συνεχίσει να υπερασπίζεται με συλλογικό τρόπο τα αναφαίρετα συνταγματικά του δικαιώματα, όπως το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης.

 
Αθήνα, 25-6-15

....

Πόση αποζημίωση θα παίρνουν επιβάτες στα μέσα μεταφοράς... Ο νέος κανονισμός Δικαιωμάτων Επιβατών των μέσων μαζικής μεταφοράς



Αποζημιώσεις από  15 έως και 220.000 ευρώ (σε περίπτωση θανάτου ή τραυματισμού) προβλέπει ο νέος κανονισμός Δικαιωμάτων Επιβατών των μέσων μαζικής μεταφοράς. 

Ο νέος κανονισμός προβλέπει για πρώτη φορά αποζημιώσεις από τους φορείς παροχής ....

Εγκατάλειψη θύματος απο στέλεχος του Ποταμιού

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος, γνωστός ηθοποιός και στέλεχος του Ποταμιού, οδηγώντας μεθυσμένος, παραβίασε κόκκινο σηματοδότη στην συμβολή της Ακαδημίας και Ρήγα Φεραίου, και χτύπησε μοτοσυκλετιστή. 
 
Στην συνέχεια, εξαφανίστηκε ...

Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ: Εκτακτο Συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ!!!!



Η Κομμουνιστική Τάση καλεί τους βουλευτές, τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις άλλες τάσεις και συνιστώσες να πάρουν ξεκάθαρη θέση. 

Οι βουλευτές να δεσμευθούν ότι θα καταψηφίσουν την επερχόμενη μνημονιακή συμφωνία. 
Όλα τα όργανα του κόμματος από την ΠΓ και την ΚΕ έως την ΟΜ του πιο απομακρυσμένου σημείου της χώρας έχουν χρέος να αποδοκιμάσουν την μνημονιακή συμφωνία και να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή ενός εκτάκτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, για να αποφασιστεί τώρα αλλαγή πολιτικής με την υιοθέτηση ενός προγράμματος ρήξης με την τρόικα και την ελληνική καπιταλιστική ολιγαρχία, αλλά και αλλαγή ηγεσίας.
Τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση για μια συμφωνία παράτασης του Μνημονιακού προγράμματος με τους εκβιαστές της τρόικας, συνολικού ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2015 και 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2016, αποτελούν ένα ακόμα Μνημόνιο ....

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ : "ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1917 Νεκρό Παρελθόν ή Έμπνευση για το Σήμερα;" Του Βασίλη Παπανικολάου

Με επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση του Πολιτιστικου Στεκιού Πατησίων με θέμα: 

ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1917: Νεκρό Παρελθόν ή Έμπνευση για το Σήμερα;

Μετά από την ανάγνωση της εισήγησης και την προβολή κινηματογραφικού αρχειακού υλικού της εποχής, ακολούθησε για πάνω από μία ώρα γόνιμος διάλογος, στον οποία έλαβαν μέρος οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες. 
Συγκεκριμένα, ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ ναζισμού και σταλινισμού, με το γιατί επικράτησε ο σταλινισμός, με τις επιδράσεις του φαινομένου στην Ελλάδα (ιδιαίτερα με το πώς η δράση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ κατέληξε στη συμφωνία της Βάρκιζας) και με το ποιες είναι σήμερα σε διεθνές επίπεδο οι προοπτικές μιας σοσιαλιστικής επανάστασης. 
Τέλος, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων εξέφρασε την επιθυμία να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον εκδήλωση με θέμα: «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Βάρκιζα».




Ακολουθεί η εισήγηση:
 
....

Περισσότερα από 35.000 τα εργατικά ατυχύματα ετησίως στην Ελλάδα

Περισσότερα από 35.000 εργατικά ατυχήματα σημειώνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, με περισσότερα από τα μισά να αποσιωπώνται ή να συγκαλύπτονται.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία Eurostat ...

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

«ΕΥΓΕ!», «ΜΠΡΑΒΟ!», σε Κυβέρνηση, Σπίρτζη, Αστυνομία, για τα διόδια - άξιοι συνεχιστές του Βορίδη....

Το παρακάτω κείμενο είναι γραμμένο από ένα στέλεχος του Σχεδίου β του κ. Αλαβάνου.
 

Πέρα από κάποιες σωστές επισημάνσεις περί Σύριζα, Σπίρτζη κλπ, δημιουργεί σύγχυση   για το τι είναι το Κίνημα Δεν Πληρώνω, ποιά η σχέση του με τον Σύριζα, τους στόχους του Κινήματος και άλλα πολλά. 

 Κάτω από το κείμενο του κ. Παπουλή δημοσιεύουμε ένα σχόλιο ενός αναγνώστη του άρθρου που επανατοποθετεί κάποια πράγματα στη σωστή τους θέση: 


Κώστα Παπουλή ( Γέρου) από  sxedio-b 



Ως γνωστόν, εκατοντάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, στήριξαν το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» για τα διόδια. Φαίνεται όμως ότι σήμερα η πληρωμή των διοδίων γίνεται «πατριωτικό καθήκον», που επιβάλλεται με σκληρό αστυνομικό τρόπο. Η Κυβέρνηση εφαρμόζει στο ακέραιο και παράνομα τον αντισυνταγματικό νόμο Βορίδη (Μάιος 2012) και τις εξίσου αντισυνταγματικές προηγούμενες ρυθμίσεις του 2011.
 
Τότε, το 2011 η ελεύθερη...

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ: ΝΕΚΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ή ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ;


Πάρτε μέρος στην συζήτηση για την Οκτωβριανή Επανάσταση και τα σημερινά καθήκοντα.


Κεντρική εισήγηση Βασίλης Παπανικολάου, δικηγόρος, μέλος της νομικής ομάδας του Κινήματος Δεν Πληρώνω.


ΣΑΒΒΑΤΟ 20-6-15, 8.30 μμ 
στο  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ, 
ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΟΥ 8, ΠΑΤΗΣΙΑ






ΠΑΤΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ EΚΔΗΛΩΣΗ 
https://www.facebook.com/events/1853886268170132/

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ - Πέντε χρόνια μετά: Δικάζονται αστυνομικοί της «Δ» για τη βάναυση επίθεση σε Αμερικανίδα διαδηλώτρια

Φωτο - ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΔΕΛΤΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΡΙΑΣ

Αυτή τη στιγμή στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο κτήριο 9, αίθουσα 10 περιμένουμε να διεξαχθεί η δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό της Αμερικανίδας διαδηλώτριας, προ 5 χρόνων, σε διαδήλωση ενάντια στα μέτρα του ΔΝΤ. 

Βίντεο με συνέντευξη της αμερικανίδας, που έδωσε στην ομάδα multimedia του Κινήματος Δεν Πληρώνω.



Στο πλευρό της αμερικανίδας διαδηλώτριας ...

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Δεν καταργεί τα διόδια ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει γαργάρα τις δεσμεύσεις και τους αγώνες - Ο εθνικός εργολάβος ευχαριστεί;

Το προηγούμενο διάστημα χιλιάδες συμπολίτες έδωσαν αγώνες για να μην "φυτευτούν" διόδια στους δρόμους της χώρας. Αναπτύχθηκε ένα κίνημα κατά των διοδίων που έκανε διάφορες δράσεις με πιο εντυπωσιακές όταν άνοιγαν οι μπάρες και περνούσαν ελεύθερα τα ΙΧ και τα άλλα οχήματα.
 
Παράλληλα, μοιράζονταν....

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Αναβολή της σημερινής δίκης στην Κόρινθο

Η σημερινή δίκη της Κορίνθου όσων κατηγορούνται ότι έκαψαν 1000 κλήσεις της τροχαίας αναβλήθηκε για τις 18 Ιανουαρίου 2016, λόγω παρελεύσεως ωραρίου. 
Πλήθος αλληλέγγυων συμπολιτών μας συμπαραστάθηκε.  

Η δίκη αυτή, υπήρξε αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος από τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μεταξύ των οποίων και της ΕΡΤ Οpen. Πολλά μέλη του Κινήματος δώσαμε συνέντευξη σε διαφορετικούς σταθμούς σχετικά με το αντικείμενο της συγκεκριμένης δίκης αλλά και με θέματα που άπτονται όλων των ελευθεριών και ζητημάτων του πολυετούς αγώνα μας μαζί με όλο το λαό.  

Ευχαριστούμε την αλληλέγγυα προσφορά των μελών της νομικής ομάδας του Κινήματος Δεν Πληρώνω, τόσο τα μέλη της από την Αθήνα (Β. Βολτέα, Α. Λάμαρης, Β. Παπανικολάου), όσο και από την Πάτρα (Χ. Λιαρομμάτης).  



 ....

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Το Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στο Ειρηνοδικείο της Πάτρας

Το Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, από τις αίθουσες του δικαστηρίου της Πάτρας, στο Ειρηνοδικείο της Πάτρας ενάντια στις κατασχέσεις (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ) 

 

Χθές 3/6/2015 μέτα από αναβολή της δίκης του Κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στα δικαστήρια της Πάτρας, συναγωνιστές συγκεντρώθηκαν στο μπλοκάρισμα πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο μετά από κάλεσμα συναγωνιστών της περιοχής.





Είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε αγώνα υπέρ του λαού και δεν θα σταματήσουμε μέχρι την ανατροπή τους.





Περισσότερες φωτογραφίες εντός...

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Για την δίκη στην Πάτρα του Κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Αναβλήθηκε για τις 30 Οκτωβρίου 2015 η δίκη του Κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που θα γίνει στα δικαστήρια της Πάτρας, αργότερα θα ανέβει βίντεο και φωτογραφίες. 


Ο Βασίλης Παπαδόπουλος στο Ράδιο Γάμμα 03/06/2015





Ο Βασίλης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Κινήματος Δεν Πληρώνω, μίλησε στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου στο Ράδιο Γάμμα της Πάτρας,σχετικά με το κίνημα "Δεν Πληρώνω".

Μίλησε για τις κατηγορίες που του έχουν προσάψει. 
 
(Ακούστε την συνέντευξη)