Στείλτε νέα και μηνύματα

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Το Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ υπερασπίζεται τα δημόσια αγαθά απέναντι στις ορέξεις των Εταιριών


Το Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ υπερασπίζεται τα δημόσια αγαθά απέναντι στις ορέξεις των Εταιριών

Με πρωτοβουλία συνελεύσεων κατοίκων Τούμπας και Ωραιοκάστρου έγινε κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 1/12 το απόγευμα, έξω από το ξενοδοχείο The Met, όπου το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο διοργάνωνε συνέδριο με τίτλο "Δημόσιες Υποδομές και Υπηρεσίες σε Τροχιά Ανάπτυξης" παρουσία των επικεφαλείς και σημαντικών στελεχών αρκετών ΔΕΚΟ (ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, Εγνατία Οδος κ.α) καθώς και του υφυπουργού υποδομών, μεταφορών και δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη.

Στο ξενοδοχείο είχαν παραταχτεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις -4 διμοιρίες ΜΑΤ- και δύο κλούβες έκλεισαν τον δρόμο διακόπτοντας την κίνηση των αυτοκινήτων. Το κίνημα των διοδίων ήταν παρών σε αυτή την κινητοποίηση όχι μόνο γιατί στο συνέδριο συμμετείχε ο Αναστάσιος Μουρατίδης, Πρόεδρος& Διευθύνων Σύμβουλος, Εγνατία Οδός Α.Ε. αλλά και γιατί συνθήματα όπως το : "ρεύμα και νερό ανήκουν στον λαό", "παιδεία- υγεία- ρεύμα και νερό, εμπόρευμα δεν είναι ανήκουν στον λαό", "τα δικαιώματα μας και οι κατακτήσεις θυσία δεν θα γίνουν στον βωμό της κρίσης", "πουλάνε τα λιμάνια, πουλάνε το νερό, σε λίγο θα πουλήσουν τον Πύργο τον Λευκό", είναι συνθήματα του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που ζωντανό κομμάτι του αποτελεί και το κίνημα «σηκώνω τις μπάρες».

Αξίζει να σημειωθεί πως η αστυνομία- σε κατάσταση πλήρη πανικού - ακολουθώντας άνωθεν εντολές - παρέμεινε στο χώρο κλείνοντας τον δρόμο και ταλαιπωρώντας -για δύο ώρες- εκατοντάδες οδηγούς, ακόμα κι όταν οι διαδηλωτές μετακινήθηκαν στο πεζοδρόμιο απέναντι από το Ξενοδοχείο.

Το γελοίο της ιστορίας αυτής ( πάνοπλοι αστυνομικοί να φυλάνε τους διευθυντές κοράκια από εργαζόμενους ανάμεσα τους αρκετοί ηλικιωμένοι ) ήρθε να προσθέσει και το κλατάρισμα από μηχανή ενός περιπολικού μπροστά στους συγκεντρωμένους που αποδείξε με τον πιο κωμικό τρόπο ότι πράγματι το «κράτος χρεοκόπησε».

Κοινή ήταν η διαπίστωση όλων πως χρειάζεται να συνεχιστούν τέτοιες παρεμβάσεις άμεσες, μαζικές και δώσαμε για αυτό το λόγο με πολλούς συγκεντρωμένους το ραντεβού για την απεργία στις 15 Δεκέμβρη και το άνοιγμα των διοδίων Μαλγάρων την Κυριακή 5/12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου