Στείλτε νέα και μηνύματα

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΕΣ ΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ , ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ


Στις 24 & 26 Νοεμβρίου, για μια ακόμα φορά, παραπέμπονται σε δίκες δεκάδες Θεσσαλοί πολίτες για τις κινητοποιήσεις των περασμένων χρόνων στους σταθμούς διοδίων
Οι δίκες αυτές είναι συνέχεια άλλων που ήδη έχουν εκδικαστεί με τελευταία αυτή στις 31 Οκτωβρίου και που για ακόμα φορά υπήρξε αθωωτικό αποτέλεσμα για τους αγωνιστές του κινήματος για την κατάργηση των διοδίων....
Το σήριαλ όμως της παρατεταμένης ομηρίας και το σύρσιμο στα δικαστήρια όσων αντιστάθηκαν στην ληστρική εκμετάλλευση των δημόσιων δρόμων από τους μεγαλοεργολάβους, δεν τελειώνει.

Αφού ταυτόχρονα με τις συνεχιζόμενες παραπομπές των αγωνιστών σε επαναλαμβανόμενες δίκες, οι μεγαλοεργολάβοι αποθρασύνονται και κοινοποιούν μπιλιέτα σε πολίτες με χρεώσεις ποσών από διελεύσεις, συνοδευόμενα από απειλητικές επιστολές για 20πλάσιες χρεώσεις σε περίπτωση που δεν πληρωθούν σε διάστημα 15 ημερών.

Και ξεπερνούν κάθε όριο θράσους γιατί είναι ακόμα νωπό το αίμα των τριών νέων ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους  λίγα μόλις μέτρα έξω από τα σπίτια τους, πάνω στην  Π.Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου.
Γιατί τα θανατηφόρα αρκετές φορές τροχαία δυστυχήματα τόσο στην Π.Ε.Ο. όσο και στους παράδρομους της Ε.Ο. δεν σταμάτησαν και ούτε πρόκειται να σταματήσουν.

Και δεν θα σταματήσουν, γιατί  απλά η ύπαρξη των 3 σταθμών διοδίων μέσα στο νομό Λάρισας  και οι υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές τους, έχουν σαν αποτέλεσμα  την εκτροπή της οδικής κυκλοφορίας από την Ε.Ο. στο οδικό δίκτυο καρμανιόλα των παράδρομων και της Π.Ε.Ο.

Όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο θάνατος είναι το τίμημα του ξεπουλήματος της οδικής ασφάλειας

στο βωμό της απληστίας των μεγαλοεργολάβων.

Όλοι όσοι  ψήφισαν την αποικιοκρατική σύμβαση παραχώρησης του εθνικού δικτύου στους μεγαλοεργολάβους έχουν ονοματεπώνυμο.

Ακόμα κι αν σήμερα παριστάνουν τις όσιες παρθένες από την καρέκλα του αυτοδιοικητικού, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια και στον πόνο των ανθρώπων που κάθε λίγο και λιγάκι χάνουν τα παιδιά τους.

Ακόμα κι αν παριστάνοντας τους προστάτες της τοπικής κοινωνίας, μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα κομπάζοντας για τις ενέργειες τους να μετατοπιστούν τα διόδια του Μοσχοχωρίου μερικά χιλιόμετρα παρακάτω εκτός Ν. Λάρισας. Κι ας τους «αδειάζουν» Χρυσοχοίδης και η εταιρία του Μπόμπολα δηλώνοντας πως τα διόδια μένουν στη θέση τους.

Το αίμα των αθώων παιδιών βρίσκεται στα χέρια τους.

Αυτοί φέρνουν ακέραια την ευθύνη γιατί  γυρίζουν την κοινωνία πολλές δεκαετίες πίσω  και μετατρέπουν όλους εμάς που κινούμαστε στο δίκτυο καρμανιόλα σε μελλοθάνατους.

Όμως δεν παραπέμπεται  κανένας από αυτούς για τα αθώα θύματα που θυσιάζονται στο βωμό της αισχροκέρδειας  των μεγαλοεργολάβων.

Αντί αυτών, η «δικαιοσύνη»  συνεχίζει αδιαλείπτως να παραπέμπει σε δίκες τους πολίτες που αντιστάθηκαν στο ξεπούλημα της ασφάλειας των δρόμων στους μεγαλοεργολάβους «κολλητούς» των κυβερνήσεων.
Παρά τις συνεχείς αθωωτικές αποφάσεις των δικαστηρίων, τοπικοί εισαγγελείς συνεχίζουν να παραπέμπουν αγωνιστές του κινήματος για την κατάργηση των διοδίων  για να τους  δικάσουν ξανά και ξανά με το ίδιο σαθρό κατηγορητήριο της «διέγερσης».

Την ίδια στιγμή κανείς κρατικός δικαστικός λειτουργός δεν διανοήθηκε να αναζητήσει ευθύνες για τις τροχαίες δολοφονίες , ακόμα και όταν χιλιάδες πολίτες του Στεφανοβίκιου και του Ριζόμυλου καταλάμβαναν τα διόδια του Μοσχοχωρίου, δείχνοντας ποιους θεωρούν ηθικούς ενόχους για τον θάνατο των τριών παιδιών.

Αρνούμαστε να σιωπήσουμε.

Όλοι εμείς , που βιώνουμε καθημερινά τις πολιτικές εξαθλίωσης της κοινωνίας και του ξεπουλήματος δημόσιων αγαθών και κοινωνικών δομών, με όπλο την αλληλεγγύη των «από τα κάτω», δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να οργανωθούμε και να μαζικοποιήσουμε τη δράση μας με στόχο την κατάργηση όλων των διοδίων που βάζουν μπάρες στη ζωή μας.

Οι τοπικές κοινωνίες δεν είπαν ακόμα την τελευταία λέξη τους.

Τοπικοί φορείς των δήμων και της περιφέρειας, σύλλογοι και σωματεία οργανώσεις και κόμματα, επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες έχουμε χρέος να σηκώσουμε το ανάστημα απέναντι στη διαπλοκή και τα συμφέροντα των κερδοσκόπων.

· Να σταματήσουν τώρα όλες οι ποινικές διώξεις των αγωνιστών για την κατάργηση  των    διοδίων.

· Να δικαστούν οι ηθικοί αυτουργοί των ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ.

. Να καταργηθούν τα διόδια





Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους διωκόμενους & υπεράσπισης των πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου