Στείλτε νέα και μηνύματα

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Η μαφία της διπλανής πόρτας

Πορνεία, διαδρομές μαύρου χρήματος και... μία γυναίκα συνθέτουν το σκηνικό της πολύκροτης υπόθεσης σωματεμπορίας που πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Έχοντας ως «βιτρίνα» τις αλυσίδες αρτοποιείων «Χωριάτικο» και «Αττικοί Φούρνοι», ο αποκαλούμενος ως «ο βασιλιάς του στριπτίζ»... έβγαζε το ψωμί του μέσω ενός δικτύου στριπτιζάδικων που είχε δημιουργήσει στην Αθήνα.Μάλιστα, ο 46χρονος, ο οποίος φέρεται να έφερνε στην Ελλάδα νεαρές κοπέλες από την ανατολική Ευρώπη, κατάφερνε να ξεπλένει τα χρήματα που αποκόμιζε από τις έκνομες δραστηριότητές του, μέσω εταιρειών offshore που είχε ιδρύσει.

Συγκλονιστική λεπτομέρεια...
Ο πανταχού παρών Παναγιώτης Βλαστός ενδιαφερόταν να επενδύσει μέρος των χρημάτων που του απέφερε η απαγωγή Παναγόπουλου στην εξαγορά φούρνου της εταιρείας «Xωριάτικο».

Παράλληλα, μερίδιο στους φούρνους είχε o αρχισυνδικαλιστής της ΔΕΗ Ρίζος Ρίζος, ο οποίος, όπως είχε αποκαλυφθεί από τον Ιανουάριο του 2014, είχε μερτικό (εμφανίζονταν τα ονόματα μελών της οικογένειάς του) από τους φούρνους.Η αρχή του τέλους για την 23μελή οργάνωση

Η αντίστροφη μέτρηση για τα μέλη του κυκλώματος άρχισε το πριν από 7 χρόνια, όταν μία από τις αλλοδαπές, κακοποιημένη ζήτησε τη βοήθεια των αρχών, φέρνοντας έτσι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνολικά 23 άτομα.

Εκτός από τα δύο αδέλφια, ιδιοκτήτες της γνωστής αλυσίδας φούρνων, κατηγορούμενοι είναι στενοί συνεργάτες τους, υπάλληλοι σε δύο στριπτιζάδικα αλλά και δύο γυναίκες αλλοδαπές που απασχολούνταν στην πίστα των καταστημάτων ως στριπτιζέζ.

Τις ευθύνες στις… γυναίκες έριξε στην απολογία του και ο αδερφός του αρχηγού του κυκλώματος, Π.Γ. ο οποίος όμως έβαλε στο κάδρο της «σκευωρίας» και ανταγωνιστές τους αρτοποιούς. «Μια χαρά ήταν με τις επιχειρήσεις του στους φούρνους έκανε λάθος που έμπλεξε με αυτά. Πίσω από αυτό το λάθος του αδερφού μου κρύβεται μια γυναίκα». 

Όσο για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, όλοι υποστήριξαν πως δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν... Δήλωσαν απλοί υπάλληλοι στα μαγαζιά αυτά, σερβιτόροι, χορεύτριες, τσεκαδόροι, παρκαδόροι κλπ. για να εισπράξουν την παρατήρηση της προέδρου της έδρας «τελικά παρθεναγωγείο ήταν».

Οι κατηγορίες σε βάρος τους αφορούν ανά περίπτωση, εγκληματική Οργάνωση, σωματεμπορία» , παράβαση του νόμου που αφορά την είσοδο, διαμονή και κοινωνική επανένταξη υπηκόων τρίτων χωρών καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η offshore και το διαμέρισμα στο Καλαμάκι

Τις γυναίκες αυτές τις εντόπιζαν μέλη της οργάνωσης στις χώρες προέλευσης και ιδιαίτερα μέσω του γραφείου «ευρέσεως εργασίας», με την επωνυμία “WEST LINE” με ιδιοκτήτρια την ΝΑΓΚΜΠΙΝΑ ΜΑΡΙΝΑ, και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική και κοινωνική τους θέση και με τη χρήση απατηλών μέσων ότι θα μεταβούν στο εξωτερικό, προκειμένου να εργαστούν ως χορεύτριες, αποσπούσαν τη συναίνεση αυτών.

Στη συνέχεια, αφού τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και εισιτήρια, τις απέστελλαν στη χώρα μας, όπου άλλα μέλη της οργάνωσης, τις παραλάμβαναν από τον Αερολιμένα Αθηνών και τις εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα, που είτε ενοικίαζαν είτε είναι ιδιοκτησίας τους.

Τις γυναίκες νομιμοποιούσαν στη χώρα μας, με την έκδοση πλαστών Λιθουανικών διαβατηρίων και αιτήσεων πολιτικού ασύλου, παρακρατώντας τα νόμιμα έγγραφα τους και με τη χρήση βίας, απειλής βίας σε βάρος τους, την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, τις εξανάγκαζαν να προβαίνουν σε ερωτικά ραντεβού και ασελγείς πράξεις, με πελάτες των νυχτερινών κέντρων (strip-tease) «ALCATRAZ» και «STAR», που διατηρούσε η οργάνωση στην περιοχή της Αττικής, εισπράττοντας τα έσοδα της οικονομικής και γενετήσιας εκμετάλλευσης τους. προκειμένου να αποφεύγουν τους ελέγχους των διωκτικών Αρχών, είχαν συστήσει την Κυπριακών συμφερόντων offshore εταιρεία «DESENA LIMITED», με έδρα την οδό Ιουλιανού στην Αθήνα, η οποία φαίνεται να εκμεταλλεύεται τα νυχτερινά κέντρα και ως νόμιμους εκπρόσωπους και ιδιοκτήτες αυτών, εμφανίζονταν «αχυράνθρωποι» οι οποίοι ήταν υπό τον πλήρη έλεγχό της εγκληματικής οργάνωσης αυτής.

Τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητες τους, νομιμοποιούνταν – ξεπλένονταν
, μέσω της εταιρείας «ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ – ΖΑΧ/ΚΗ ΕΠΕ», που ήταν εκείνη την περίοδο ιδιοκτησίας του αρχηγού της οργάνωσης Α.Γ. και του αδελφού του (ενώ σήμερα της μητέρας τους), οι οποίοι τα κέρδη αυτά τα έχουν επενδύσει στη δημιουργία αρτοποιείων και ακινήτων.Έκρυβαν τις κοπέλες σε διαμέρισμα 5ου ορόφου
Έκρυβαν τις κοπέλες σε διαμέρισμα 5ου ορόφουΣε αυτό το κτήριο φέρεται να είχε έδρα η offshore
Σε αυτό το κτήριο φέρεται να είχε έδρα η offshore


Ο FLIOSTOR IGOR της σύστησε τον Άγγελο Γ. ως το αφεντικό. Την εξανάγκαζαν να κάνει ερωτικά ραντεβού (βίζιτες) και τον Ιούνιο 2008 βγήκε από το μαγαζί χωρίς να ενημερώσει και χωρίς συνοδεία τότε την χτύπησαν και την απείλησαν, την μετέφεραν δε σε άλλο διαμέρισμα επί της Ηρακλείου 29 στην Αθήνα. Eκεί την επιτηρούσαν και την μετέφεραν από το σπίτι στο μαγαζί (strip-tease) «ALCATRAZ» και αντίστροφα της αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο, μέχρι που απέδρασε και ζήτησε βοήθεια από τις αρχές.

Στο εδώλιο ο "βασιλιάς του στριπτίζ"

 


Για τα μάτια μιας χορεύτριας ρουμανικής καταγωγής, υποστήριξε στους δικαστές, ότι βρέθηκε στον κόσμο της νύχτας στήνοντας ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα σωματεμπορίας ο 46χρονος ιδιοκτήτης του «ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ» και των «ΑΤΤΙΚΩΝ ΦΟΥΡΝΩΝ», ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο «βασιλιάς του στριπτίζ».

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές του zougla.gr, είχε πετύχει ο ίδιος να μένει πάντα στη σκιά, καθώς η αλυσίδα των φούρνων του αποτελούσε τη «βιτρίνα» για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Εξάλλου, ο ετήσιος τζίρος από τους περίπου 20 φούρνους που έχει σε όλη τη χώρα ο 46χρονος μαζί με τον αδελφό του, στο όνομα όμως της μητέρας τους, σε συνδυασμό με ένα δίκτυο offshore εταιρειών μπορούσαν να κρύψουν για τα καλά τις «βρώμικες» δουλειές που γίνονταν, κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Η αντίστροφη μέτρηση για τα μέλη του κυκλώματος άρχισε το πριν από 7 χρόνια, όταν μία από τις αλλοδαπές, κακοποιημένη ζήτησε τη βοήθεια των αρχών, φέρνοντας έτσι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνολικά 23 άτομα. Εκτός από τα δύο αδέλφια, ιδιοκτήτες της γνωστής αλυσίδας φούρνων, κατηγορούμενοι είναι στενοί συνεργάτες τους, υπάλληλοι σε δύο στριπτιζάδικα αλλά και δύο γυναίκες αλλοδαπές που απασχολούνταν στην πίστα των καταστημάτων ως στριπτιζέζ. 

Οι κατηγορίες σε βάρος τους αφορούν ανά περίπτωση, εγκληματική Οργάνωση, σωματεμπορία» , παράβαση του νόμου που αφορά την είσοδο, διαμονή και κοινωνική επανένταξη υπηκόων τρίτων χωρών καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

«Για την αγάπη μιας γυναίκας τα έκανα όλα», είπε, απολογούμενος ο 46χρονος ιδιοκτήτης των στριπτιτζάδικων Α.Γ. οποίος αρνήθηκε όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας πως μία από τις χορεύτριες που δούλευαν στο μαγαζί του ήθελε να τον εκδικηθεί επειδή την έδιωξε. Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφέρει στην απολογία του από πόσο χαμηλά ξεκίνησε. «Ξεκίνησα να δουλεύω από 15 ετών ως εργάτης σε φούρνους. Ήρθα στην Αθήνα, δούλεψα σκληρά, έκανα οικονομίες και άνοιξα τους φούρνους», είπε.

Το ταξίδι του όμως στη Ρουμανία και ο έρωτάς του μια στρίπερ έγιναν η αφορμή να αλλάξει πορεία και να στραφεί σε πιο επικερδείς τομείς. «Πήγα στη Ρουμανία όπου ερωτεύθηκα μια Ρουμάνα. Την έφερα στην Αθήνα αλλά δεν ήθελε να δουλέψει στους φούρνους. Έτσι, άνοιξα για εκείνην τα μαγαζιά. Για την αγάπη μιας γυναίκας τα έκανα όλα».ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Την offshore γιατί την ανοίξατε;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Γιατί έτσι μου είπε να κάνω ο λογιστής μου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Οι κοπέλες τι έκαναν στα μαγαζιά σας; Τι είναι το «απλό» και τι το «σπέσιαλ».

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ
: Κυρία πρόεδρε, πώς να σας πω…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
: Κατηγορούμενε, μη διστάζετε. Είστε ένας επιχειρηματίας της νύχτας. Μη ντρέπεστε. Ένα επάγγελμα είναι κι αυτό.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ
: Το «απλό» σημαίνει ότι χορεύει η κοπέλα ενώ στο «σπέσιαλ» βγάζει και τα ρούχα της.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο πελάτης μόνο βλέπει ή αγγίζει κιόλας;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Αυτό είναι στην πρωτοβουλία της κοπέλας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
: Πόσες κοπέλες είχατε;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: 50 κοπέλες στο κάθε μαγαζί. Την δουλειά αυτή όμως την έχω παρατήσει.

Ο 46χρονος εμφανίστηκε και ως θύμα της εκδικητικότητας μίας από τις χορεύτριες του μαγαζιού.  Την καταγγελία σε βάρος μου την έκανε κοπέλα που εργαζόταν στο μαγαζί και επειδή έπινε πολύ και δημιουργούσε προβλήματα την έδιωξα. Το έκανε από εκδίκηση.

Εισαγγελέας: Μπορεί μια κοπέλα που μεθάει να κάνει τέτοια σκηνικά και να δώσει στις αρχές τέτοιες λεπτομέρειες;

Κατηγορούμενος: Ήταν πικραμένη που την έδιωξα από τη δουλειά...

Το φταίξιμο στις… γυναίκες έριξε στην απολογία του και ο αδερφός του Π.Γ., ο οποίος όμως τα έριξε και στους ανταγωνιστές τους αρτοποιούς. "Μια χαρά ήταν με τις επιχειρήσεις του στους φούρνους έκανε λάθος που έμπλεξε με αυτά. Πίσω από αυτό το λάθος του αδερφού μου κρύβεται μια γυναίκα".

Όσο για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, όλοι υποστήριξαν πως δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν τίποτα. Δήλωσαν απλοί υπάλληλοι στα μαγαζιά αυτά, σερβιτόροι, χορεύτριες, τσεκαδόροι, παρκαδόροι κλπ. για να εισπράξουν την παρατήρηση της προέδρου της έδρας "τελικά παρθεναγωγείο ήταν".

Νωρίς το πρωί κατέθεσαν οι δύο αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση στα στριπτιζάδικα, προσποιούμενοι αρχικά τους πελάτες. ύμφωνα με τους μάρτυρες αστυνομικούς οι κοπέλες προχωρούσαν σε πριβέ στριπτίζ, θώπευαν πελάτες αλλά δεν έδειξαν να είναι κακοποιημένες...

Ως μάρτυρας κατέθεσε και μια χορεύτρια που εργαζόταν στα στριπτιζάδικα «Αλκατράζ» και «ΣΤΑΡ» εισπράττοντας πάνω από 50 ευρώ τη βραδιά. Στην ερώτηση πάντως του προέδρου τι χορό έκανε, η γυναίκα απορημένη απάντησε: « στριπτίζ»...

 
Πρόεδρος: Καλά κυρία μάρτυς, γιατί απορείτε; Εσείς που ασχολείστε με την καλλιτεχνία δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν και άλλα είδη χορού;
 

Εισαγγελέας: Εδώ ακούστηκε από τους αστυνομικούς για πριβέ χορούς. Ότι δηλαδή τριβόσασταν με τους πελάτες και τους κατεβάζετε το βρακί, γιατί απορείτε;
Το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί είναι βαρύ για τα μέλη του κυκλώματος τονίζοντας πως ι οι 23 κατηγορούμενοι συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό τον Άγγελο Γ., με διακριτούς ρόλους, και διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη πλειόνων κακουργημάτων και συγκεκριμένα την οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. 

 

Τις γυναίκες αυτές τις εντόπιζαν μέλη της οργάνωσης στις χώρες προέλευσης και ιδιαίτερα μέσω του γραφείου «ευρέσεως εργασίας», με την επωνυμία “WEST LINE” με ιδιοκτήτρια την ΝΑΓΚΜΠΙΝΑ ΜΑΡΙΝΑ, και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική και κοινωνική τους θέση και με τη χρήση απατηλών μέσων ότι θα μεταβούν στο εξωτερικό, προκειμένου να εργαστούν ως χορεύτριες, αποσπούσαν τη συναίνεση αυτών. 

Στη συνέχεια αφού τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και εισιτήρια, τις απέστελλαν στη χώρα μας, όπου άλλα μέλη της οργάνωσης, τις παραλάμβαναν από τον Αερολιμένα Αθηνών και τις εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα, που είτε ενοικίαζαν είτε είναι ιδιοκτησίας τους. Τις γυναίκες νομιμοποιούσαν στη χώρα μας, με την έκδοση πλαστών Λιθουανικών διαβατηρίων και αιτήσεων πολιτικού ασύλου, παρακρατώντας τα νόμιμα έγγραφα τους και με τη χρήση βίας, απειλής βίας σε βάρος τους, την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, τις εξανάγκαζαν να προβαίνουν σε ερωτικά ραντεβού και ασελγείς πράξεις, με πελάτες των νυχτερινών κέντρων (strip-tease) «ALCATRAZ» και «STAR», που διατηρούσε η οργάνωση στην περιοχή της Αττικής, εισπράττοντας τα έσοδα της οικονομικής και γενετήσιας εκμετάλλευσης τους. προκειμένου να αποφεύγουν τους ελέγχους των διωκτικών αρχών, είχαν συστήσει την Κυπριακών συμφερόντων offshore εταιρεία «DESENA LIMITED», με έδρα την οδό Ιουλιανού στην Αθήνα, η οποία φαίνεται να εκμεταλλεύεται τα νυχτερινά κέντρα και ως νόμιμους εκπρόσωπους και ιδιοκτήτες αυτών, εμφανίζονταν «αχυράνθρωποι» οι οποίοι ήταν υπό τον πλήρη έλεγχό της εγκληματικής οργάνωσης αυτής.

Στις 15-6-2008, η υπήκοος Ρωσίας CHIRKINA MARIA, αιτούμενη προστασία και αρωγή από τις αρχές τις Ελλάδος, κατέθεσε ενόρκως ότι από τον Απρίλιο 2008 μέλη της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης την στρατολόγησαν μέσω του γραφείου ευρέσεως εργασίας στη Ρωσία την εφοδίασαν με τουριστική βίζα και με το τηλέφωνο του στενού συνεργάτου του αρχηγού FLIOSTOR IGOR, που θα κανόνιζε την παραλαβή της από το αεροδρόμιο των Αθηνών, την παρέλαβαν μέλη της οργάνωσης τα οποία την εγκατέστησαν σε διαμέρισμα του 5ου ορόφου στο Καλαμάκι Αττικής, στο οποίο ήδη διέμεναν και άλλες αλλοδαπές γυναίκες. Ενώ τις επόμενες μέρες εργάστηκε στο μαγαζί STAR.Ο FLIOSTOR IGOR της σύστησε τον Άγγελο Γ. ως το αφεντικό. Την εξανάγκαζαν να κάνει ερωτικά ραντεβού (βίζιτες) και τον Ιούνιο 2008 βγήκε από το μαγαζί χωρίς να ενημερώσει και χωρίς συνοδεία τότε την χτύπησαν και την απείλησαν, την μετέφεραν δε σε άλλο διαμέρισμα επί της Ηρακλείου 29 στην Αθήνα. Eκεί την επιτηρούσαν και την μετέφεραν από το σπίτι στο μαγαζί (strip-tease) «ALCATRAZ» και αντίστροφα της αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο, μέχρι που απέδρασε και ζήτησε βοήθεια από τις αρχές.

Ταυτόχρονα γυναίκα πολωνικής καταγωγής επικοινωνώντας με την Πρεσβεία της Πολωνίας ανέφερε ότι γυναίκες εκδίδονται παρά τη θέλησή τους στους δύο οίκους ανοχής και τις μετέφεραν μετά στο σπίτι της Ηρακλείου 29 ένας από το κύκλωμα λέγεται Άγγελος Γ.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 20 Απριλίου οπότε και αναμένεται πιθανότατα να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Πληροφορίες : zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου