Στείλτε νέα και μηνύματα

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Χαλυβουργίες Θεσσαλίας: εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας

Όσοι κάποιοι ασχολούνται με τα debate ... η αντίδραση χορεύει 


Με 4ωρη στάση εργασίας  και έκτακτη γενική συνέλευση απάντησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας στην διοίκηση της εταιρείας που προχωρά μονομερώς στην εκ περιτροπής εργασίας.
 

Το Σαββατοκύριακο η εταιρεία ενημέρωσε τους εργαζόμενους  ότι....
απο σήμερα  εντάσσονται στο πρόγραμμα της εκ περιτροπής εργασίας.

Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων η εταιρεία προχωρά στην εφαρμογή του μέτρου για 13 ημέρες στο διάστημα από 14 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου.
 

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή του μέτρου επιφέρει ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα και μια σημαντική οικονομική αφαίμαξη στο προσωπικό καθώς σε συνδυασμό με τις μειωμένες αποδοχές κατά 12% που είχαν αποδεχτεί στο πρόσφατο παρελθόν θα προκαλέσει συνολική περικοπή μηνιαίων αποδοχών που υπολογίζεται στο 50% των εισοδημάτων τους.

Η Χαλυβουργία φέρεται να επικαλείται εκτεταμένη κρίση αλλά και  μειωμένη παραγωγή καθώς επίσης και το γνωστό θέμα που αφορά στο βιομηχανικό ρεύμα και το μέτρο της διακοψιμότητας.
 

Η κατανάλωση ενέργειας στη Χαλυβουργία Θεσσαλίας προέρχεται κυρίς από την ενέργεια των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και οφείλεται στο γεγονός ότι οι χαλυβουργίες παράγουν απόγευμα, νύχτα και σαββατοκύριακα καθώς πρόκειται για ενέργεια σκραπ που αν δεν καταναλωθεί χάνεται.






thessaliatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου