Στείλτε νέα και μηνύματα

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

Ιστοσελίδα: www.ase-ote.tk E Mail: aseote@yahoo.gr

Ανακοίνωση

Για το Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ στις 7 Σεπτέμβρη 2010.

Συναδέλφισσες -φοι:

Σας πληροφορούμε ότι η ΑΣΕ, μετά από πάρα πολλές προσπάθειες, ενέργειες, προειδοποιήσεις, συνεδριάσεις κ.λ.π., να αμυνθούμε στοιχειωδώς απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε και οι οποίες ήταν χωρίς αποτέλεσμα, μέσω των εκπροσώπων της στο Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ κατέθεσε την παρακάτω πρόταση μομφής.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ

Τα παρακάτω μέλη του Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ και εκπρόσωποι της ΑΣΕ-ΟΤΕ, Γιώργος Στεφανής και Αμαλία Τσιώτα, καταθέτουμε πρόταση μομφής στο προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ κατά του προέδρου και του Γεν. Γραμματέα της ΟΜΕ-ΟΤΕ Παναγιώτη Κούτρα και Αντώνη Μπιρμπιλή, για τους κάτωθι λόγους:

  1. Υπέγραψαν αντικαταστατικά δεσμευτική ΣΣΕ για τον ΟΠΑΚΕ, χωρίς να έχουν την εξουσιοδότηση από το Δ.Σ, ανοίγοντας έτσι θέμα τροποποίησης καταστατικού του ΟΠΑΚΕ, όπως ήδη είχε ζητήσει η Διοίκηση του ΟΤΕ.
  2. Αποδέχτηκαν τα πολυτελή αυτοκίνητα (SAAB) που τους παραχώρησε σαν «δωράκι» η διοίκηση.
  3. Ο Γεν. Γραμματέας της ΟΜΕ έχοντας εξαντλήσει όλα τα χρονικά όρια για συνταξιοδότηση, με αίτησή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο Βουρλούμη , (πολύ πριν την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού ) εξασφάλισε παράταση εργασιακού βίου στον ΟΤΕ!
  4. Η όλη συμπεριφορά τους και η ολιγωρία τους στα 7 projects (εδώ ευθύνεται όλη η διαπαραταξιακή ομάδα) που ενώ τα γνώριζαν πάνω από 1 χρόνο, δεν τα κατήγγειλαν, δεν ενημέρωσαν και δεν κινητοποίησαν εγκαίρως τους εργαζόμενους για να τα ανατρέψουν, δίνοντας στη διοίκηση το χρόνο που χρειαζόταν μέχρι να τα παγιώσει, καθώς και η ακύρωση της κατάληψης του Δ.Σ του ΟΤΕ στις 24 Σεπτέμβρη αφήνει πολλά ερωτηματικά…

    (Η ξεκάθαρη δήλωση του Βουρλούμη στις 24 Σεπτέμβρη έξω από την αίθουσα της COSMOTE

    που πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ του ΟΤΕ παρουσία πολλών συνδικαλιστών πως τα projects

    τρέχουν γιατί είναι λειτουργικά θέματα, έχουμε κάνει διαβούλευση και δεν πρόκειται

    να σταματήσουν, έρχεται να μας επιβεβαιώσει απόλυτα).

  1. Εκτός των παραπάνω, όλα αυτά τα χρόνια που έχουν την ευθύνη της ομοσπονδίας ανεχτήκαν και συνεχίζουν να ανέχονται:

    α) Το δουλεμπόριο εργαζομένων από τον ΟΤΕ μέσω των δυο δουλεμπορικών

    θυγατρικών OTE-plus και Hellas-com.

    β) Την παραμονή ακόμη στην ομηρία δεκάδων συμβασιούχων!

    γ) Την μονιμοποίηση των πρώην συμβασιούχων χωρίς κανένα επίδομα!

    δ) Την μείωση των θέσεων εργασίας από την παραχώρηση έργου του ΟΤΕ στους

    εργολάβους (δίκτυο, καθαριότητα κ.λ.π.).

    ε) Την ασφάλιση από το 2007 όλων των εργαζομένων του ΟΤΕ στο ΙΚΑ σαν

    υπαλλήλους γραφείου χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν κάνει κάτι για την αποκατάσταση

    της νομιμότητας κ.λ.π.

Από τα παραπάνω στοιχεία φαίνεται ξεκάθαρα πως τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Γενικός Γραμματέας ή δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν τα προβλήματα και τις τύχες των εργαζόμενων ή δεν θέλουν γιατί ξεχρεώνουν γραμμάτια στη διοίκηση (η αποδοχή των αυτοκινήτων καθώς και η έγκριση της αίτησης του Μπιρμπιλή από το Βουρλούμη είναι ενδεικτικά σημάδια).

Έχοντας κατά νου την προηγούμενη διοίκηση της ομοσπονδίας που ξεπούλησε την άρση της μονιμότητας για τους νέους και εισερχόμενοι σε περίοδο όπου από τα projects και όχι μόνο, διακυβεύονται πάρα πολλά για τους εργαζόμενους του ομίλου (απολύσεις μέσω της transfer company κ.λ.π.) η μέχρι σήμερα στάση και πορεία σας, μας κάνει να μην σας εμπιστευόμαστε.

Αυτό αποδεικνύει άλλωστε, τόσο ο αποκλεισμός της ΑΣΕ από τη διαπαραταξιακή ομάδα, όσο η σκόπιμη μη ενημέρωση της ΑΣΕ πάνω στις συζητήσεις που γινόντουσαν για τα projects, την ΣΣΕ και από το κλιμάκιο της Ver.di που ήρθε στην Ελλάδα, όσο και ο αποκλεισμός μας από τα κλιμάκια ενημέρωσης της επαρχίας, πως όλα έγιναν με δόλο και σκοπιμότητα!

θεωρούμε πως είτε στη μια περίπτωση, ότι δεν είναι ικανοί , είτε στην άλλη, ότι ίσως ξεχρεώνουν γραμμάτια στη διοίκηση , τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Γεν. Γραμματέας, δεν μπορούν να συνεχίζουν να έχουν την ευθύνη εκπροσώπησης των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ.

Για όλα αυτά πρέπει, το Δ.Σ να αναλάβει τις ευθύνες του, να άρει την εμπιστοσύνη και να τους αντικαταστήσει άμεσα.

Απαιτούμε η πρόταση μας να μπει σε μυστική ψηφοφορία και το κάθε μέλος του Δ.Σ να αναλάβει τις ευθύνες του.

Τα μέλη του Δ.Σ

Γιώργος Στεφανής

Αθήνα 07-10-2010 Αμαλία Τσιώτα

Μετά την κατάθεση της μομφής, στη συζήτηση που επακολούθησε αντί να προβληματιστούν από τα πεπραγμένα τους, επιτέθηκαν φραστικά στους εκπροσώπους της ΑΣΕ στολίζοντας τους με διάφορα κοσμητικά επίθετα, απειλώντας τους ταυτόχρονα πως αν δεν αποσύρουν την μομφή, θα προβούν σε αγωγές και μηνύσεις!

Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ δεν πτοήθηκαν από τις απειλές και τις ύβρεις που δέχτηκαν και δηλώνοντας για μια ακόμη φορά πως η μομφή δεν αφορά τα πρόσωπα αλλά τη συνδικαλιστική τους δράση, απαίτησαν να μπει σε μυστική ψηφοφορία.

Στην μυστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε τα μέλη του Δ.Σ των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ καταψήφισαν, δίνοντας στήριξη στον πρόεδρο και γραμματέα που προέρχονται από τις αντίστοιχες παρατάξεις, ενώ τα μέλη των ΕΣΚ , ΑΓ. Συνεργασίας, ο ξάδελφος και δύο μέλη της ΠΑΣΚΕ που προέρχονται από την ΕΕΤΕ, απείχαν της ψηφοφορίας.

Η μη στήριξη τους από τις υπόλοιπες παρατάξεις, τους έκανε να χάσουν τελείως την ψυχραιμία τους και να επιτεθούν και κατά των άλλων εκπρόσωπων (λέγοντάς τους διάφορα), και κατά της ΑΣΕ.

Ειδικά κατά της ΑΣΕ από την μεγάλη οργή τους, οι εκφράσεις που χρησιμοποίησαν ήταν τόσο χυδαίες και ακατονόμαστες που δεν μπορούμε ούτε καν να τις αναφέρουμε. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες πιο ήπιες: Θα σας διαλύσουμε, Μη σας βρούμε μπροστά μας θα σας πατήσουμε κάτω, δεν θα ξέρετε από πού σας έρχεται κ.λ.π.

Τα δυο μέλη της ΑΣΕ επειδή η αξιοπρέπεια και η ηθική τους είναι διαφορετική δεν τους ακολούθησαν στον κατήφορο και στον ξεπεσμό.

Συναδέλφισσες –φοι:

Από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποδεικνύεται περίτρανα για τα προαναφερθέντα πεπραγμένα του προέδρου και γραμματέα την ευθύνη έχουν συνολικά οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Ανεξάρτητα τι λένε στα πηγαδάκια για ξεκάρφωμα τα διάφορα στελέχη τους, είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι.

Ένα είναι σίγουρο ότι τα projects τρέχουν και μέσα από αυτά, 1.600 έως 2.000 εργαζόμενοι, θα μεταφερθούν πρώτα στην χωματερή της transfer company και μετά από εκεί στα σπίτια τους.

Ήδη από τις 17 Οκτώβρη ενοποιούνται το 1242 της ΟΤΕ-ΝΕΤ με το 121 ( με άγνωστο αριθμό πλεονάζοντος προσωπικού ) και από 3 Γενάρη τίθεται σε λειτουργία το NOC το οποίο βγάζει μόνο για φέτος πλεονάζοντες 54 συνάδελφους, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν στις 21 Δεκέμβρη σαν χριστουγεννιάτικος μποναμάς!

Η μομφή μπορεί να μην πέρασε, αλλά είμαστε σίγουροι ότι όλες αυτές οι πρακτικές έχουν τη μομφή των εργαζομένων για όλα αυτά που κάνουν.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε επιφυλακή και ετοιμότητα.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου