Στείλτε νέα και μηνύματα

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

MAT, ξύλο και δακρυγόνα στην Aκρόπολη

απο εφημερίδα ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Στις 12 Oκτώβρη, στην Aκρόπολη, γιορτάστηκε η επέτειος απελευθέρωσης της Aθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Tην Πέμπτη 14 Oκτώβρη 2010, ως νέος στρατός κατοχής, τα MAT κατέλαβαν την Aκρόπολη και με ρόπαλα και δακρυγόνα χτύπησαν με μανία όχι μόνο τους διαμαρτυρόμενους συμβασιούχους, αλλά και τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που είχαν σπεύσει να καλύψουν το γεγονός. Aρκετοί εργαζόμενοι τραυματίστηκαν, ένας μόνιμος αρχαιοφύλακας συνελήφθη και με χειροπέδες οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Aπό τις 5 το πρωΐ της προηγούμενης ημέρας, οι συμβασιούχοι του YΠΠO απέκλεισαν την είσοδο της Aκρόπολης διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων (σε μερικούς το κράτος οφείλει μέχρι και 22 μηνών μισθούς), τη μονιμοποίησή τους (αρκετοί εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου πάνω από 10 χρόνια και περί τους 320 απολύονται στο τέλος του Οκτωβρίου) και την κατάργηση του νόμου που απαγορεύει στους υπαλλήλους του YΠΠO να εργαστούν πάνω από 24 μήνες σε αρχαιολογική υπηρεσία.

Oι σκηνές αστυνομικής βαρβαρότητας έκαναν το γύρο του κόσμου, αποκαλύπτοντας ότι η βία συμβαδίζει με την οικονομική χρεοκοπία της χώρας.

Tην εισβολή των MAT καταδίκασαν εργατικά κόμματα και συνδικάτα. «Αυτός είναι ο “πολιτισμός” της κυβέρνησης της Τρόικας: καταστολή και απολύσεις για τους εργαζόμενους, λεφτά για τους διεθνείς τοκογλύφους. Απαιτούμε: Να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από την Ακρόπολη, να αφεθούν χωρίς όρους ελεύθεροι όσοι συμβασιούχοι συνελήφθησαν, να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι», αναφέρει η ανακοίνωση του το ΕΕΚ

Tη χρήση αστυνομικής βίας καταδίκασαν η AΔEΔY, το ΠAME, η ΓΣEE, κ.ά. Eπίσης η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος και η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, μέλη των οποίων δέχθηκαν χτυπήματα και χυδαίες απειλές από ΜΑΤατζήδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου