Στείλτε νέα και μηνύματα

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός - ο Νίκος και η Αλληλεγγύη νίκησαν!

Η τροπολογία για το "βραχιολάκι" πέρασε από τη Βουλή και η σίτιση του Νίκου Ρωμανού ξεκίνησε κανονικά.

Σύμφωνα με το συνήγορο του Νίκου Ρωμανού, κ. Ραγκούση αλλά και τον διοικητή του Γεννηματάς, ο Νίκος Ρωμανός σταματάει την απεργία πείνας ύστερα από 31 μέρες και ξεκινάει άμεσα η διαδικασία ανάταξης και σίτισής του.

H εντολή του γιατρού ήταν να σιτιστεί -ο απεργός πείνας- για αρχή με φρυγανιά...
  
Δεκτή η τροπολογία για τον Ρωμανό - Δε γίνεται η ονομαστική ψηφοφορία 
Ομόφωνα έγινε δεκτή η τροπολογία για τον Νίκο Ρωμανό από την Βουλή. Μετά τις αλλαγές που εισήγαγε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου η ονομαστική ψηφοφορία δεν έγινε.

Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές περιλαμβάνουν την παρακολούθηση από τον Ρωμανό του 1/3 των μαθημάτων εξ αποστάσεως και εν συνεχεία την υπαγωγή του στο νόμο για το βραχιολάκι.

Τηλεφωνική επικοινωνία του Παπούλια με τον Σαμαρά για τον Ρωμανό
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, είχε ο Πρόεδρος Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Ο κ. Παπούλιας επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό για να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις, που αφορούν την υπόθεση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.


Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο για το περιεχόμενο της τροπολογίας, που κατατέθηκε στη Βουλή, και γενικότερα το νομικό πλαίσιο, που διέπει την περίπτωση του νεαρού.

Μπορεί τα κόμματα να αλληλοσυγχαίρονται όμως ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού, που έβαλε τη ζωή του μπροστά, και το μεγαλειώδες κίνημα αλληλεγγύης οδήγησε σε αυτή την εξέλιξη.  

Ο Νίκος και η αλληλεγγύη νίκησαν.
 

Η δημοκρατία χρειάζεται 31 μέρες απεργία πείνας;




Πληροφορίες από enikos.gr και ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου