Στείλτε νέα και μηνύματα

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ελεύθερος ο ανήλικος που συνελήφθη επειδή «προσέβαλε» τον Ερντογάν

Ελεύθερος αφέθηκε ο 16χρονος μαθητής που είχε προφυλακιστεί την Τετάρτη στο Ικόνιο της κεντρικής Τουρκίας με την κατηγορία της προσβολής σε βάρος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επειδή τον κατηγόρησε για διαφθορά.

Ο νεαρός Μεχμέτ Εμίν Αλτουνσές, που είναι μέλος ενός αριστερού κινήματος,... κατηγορείται από τη δικαιοσύνη ότι κατήγγειλε δημοσίως τον Ερντογάν λέγοντας ότι είναι «ο αρχηγός της ληστείας, της δωροληψίας και της διαφθοράς». Συνελήφθη στο σχολείο του και παραπέμφθηκε σε δικαστήριο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ο ίδιος δηλώνει αθώος και ο δικηγόρος του υπενθύμισε ότι οι κατηγορίες αυτές επαναλαμβάνονται ελεύθερα στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, όμως ο ισχυρισμός αυτός δεν εμπόδισε την προφυλάκισή του. Εάν κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών.

Μάλιστα, τρεις μαθητές που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον νεαρό συνελήφθησαν την Πέμπτη, όμως προς το παρόν δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Οι συνήγοροί του 16χρονου προσέφυγαν στο δικαστήριο που τον προφυλάκισε, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη του, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.Ο νεαρός παραδόθηκε από τις αρχές στους γονείς του που τον περίμεναν έξω από το δικαστικό μέγαρο του Ικονίου.

koutipandoras 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου