Στείλτε νέα και μηνύματα

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

N.ΡΩΜΑΝΟΣ: 29η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ- ΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ Η ΖΩΗ ΤΟΥ!

ΣΤΑΣΗ ΠΟΝΤΙΟΥ ΠΙΛΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Α. ΣΑΜΑΡΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ - ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ


Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους τόνισε, "Δεν δεσμεύτηκε για τίποτε ο πρωθυπουργός".

Εμφανώς συντετριμμένος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το παιδί του, λέγοντας ότι «όπως περνούν οι ώρες και οι ημέρες, αυξάνεται η πιθανότητα ενός θανάτου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την κυβέρνηση».

Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, ζήτησε... από τον πρωθυπουργό να γίνει δεκτό το αίτημα του επί 29 ημέρες απεργού πείνας , «από πλευράς ανθρώπινης», όπως σημείωσε.

Ενώ πρόσθεσε, «εγώ μιλάω στον πατέρα, να καταλάβει ότι πρέπει να δώσει λύση στο πρόβλημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να γίνει ξανά συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του Νίκου Ρωμανού, όχι απαραιτήτως, όμως, δεύτερη συνάντηση.

Επίσης λίγο πριν τη συνάντηση του πατέρα του Νίκου Ρωμανού με τον πρωθυπουργό, ο συνήγορος του απεργού πείνας Φραγκίσκος Ραγκούσης μίλησε στο Κόκκινο για την "απογοήτευση των γονέων από τη δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή" "Όταν άκουσε ο πατέρας τι δήλωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή για το παιδί του, ένιωσε απογοήτευση και το σκεφτόταν να πάει στο ραντεβού. Ο Ρωμανός δεν έχει βάψει τα χέρια του με αίμα. Μετά από κουβέντα είπαμε να πάμε. Ο πυρήνας της λύσης του ζητήματος είναι ότι δικαιούται της άδειες".

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σαμαράς δήλωσε κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό για τον Νίκο Ρωμανό: "Υμνήσατε έναν απεργό πείνας, αλλά ξεχάσατε ότι o νεαρός αυτός έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη για ληστεία με καλάσνικοφ"

Ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για σφαγιασμό δικαιωμάτων με την τροπολογία που έρχεται την Τρίτη στηΒουλή, για τη φοίτηση κρατουμένων εξ αποστάσεως.

Αναφέρθηκε στην έντονη διαφωνία του Νίκου Ρωμανού για την σημερινή συνάντηση των γονέων με τον πρωθυπουργό, λέγοντας πως ο πατέρας κάνει ότι μπορεί για να σώσει το παιδί του.

"Χτες Κυριακή ο Νίκος ήταν και ψυχικά κουρασμένος, εκτός από τη σωματική κόπωση. Ο δρόμος του είναι μονόδρομος, δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Δεν είναι ούτε τσαμπουκάς, ούτε εκβιασμός, είναι για δικαιοσύνη κι ελευθερία", πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης και επεσήμανε ότι ο Ν. Ρωμανός αν δε δικαιωθεί είναι διατεθειμένος να αρχίσει και απεργία δίψας.

Ο Ν. Ρωμανός συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε δωμάτιο της Α' Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, στον τρίτο όροφο του πρώτου κτιρίου του νοσοκομείου.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (9/12) Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ


Εντωμεταξύ το αίτημα της αναίρεσης της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με τις εκπαιδευτικές άδειες του απεργού πείνας που επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα, τελικώς δεν συζητήθηκε, επειδή δεν προσήλθε ο εισαγγελέας και έκλεισε η Γραμματεία (!). Παρά την έντονη βροχόπτωση, υπήρξε συγκέντρωση αλληλέγγυων στον Ν. Ρωμανό. Ωστόσο, καθώς ο εισαγγελέας δεν προσήλθε, η απόφαση θα παρθεί την Τρίτη (9/12), ενώ και νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί, για την οποία κάλεσμα απηύθυνε και ο πατέρας του επί 29 ημέρες απεργού πείνας, Γ. Ρωμανός.

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο Ν. ΡΩΜΑΝΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ

Αντίθετος στη συνάντηση των γονιών του με τον Α. Σαμαρά, δηλώνει ο Νίκος Ρωμανός, με ιδιόχειρη δήλωσή του από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως αναφέρει ο Α. Σαμαράς έχει πλήρη γνώση των γεγονότων τα οποία επικροτεί.

Στη χειρόγραφη δήλωσή του - που δημοσιοποιήθηκε μέσω του συνηγόρου του Φραγκίσκου Ραγκούση, ο Ν. Ρωμανός αναφέρει:

"Δηλώνω σε όλους τους τόνους ότι το αίτημα των γονιών μου να συναντήσουν τον Σαμαρά είναι κάτι που με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Προφανώς κατανοώ την αγωνία τους αφού κινδυνεύουν να χάσουν το παιδί τους. Όμως ο Σαμαράς έχει πλήρη γνώση των γεγονότων και δεν χρειάζεται κανένα πυροσβεστικό ραντεβού για να ενημερωθεί για καταστάσειςπου γνωρίζει και επικροτεί".


ΦΡ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: «ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΔΕΙΑΣ Ο ΡΩΜΑΝΟΣ»

«Δεσμευόμαστε ηθικά και νομικά, όταν θα πάρει την άδειά του ο Νίκος Ρωμανός θα την ασκήσει κατά τρόπο νόμιμο και θα τηρήσει τους όρους αδείας». Στην παραπάνω δήλωση προχώρησε ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης στον Άρειο Πάγο.

«Πιστεύουμε ότι μέσα από τη νομιμότητα και τη διαφάνεια μπορούμε να περιμένουμε μια λύση ευνοϊκή και άμεση. Να πάρει την άδειά του, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως τη σκεπτόταν, όταν έδινε εξετάσεις» είπε ο κ. Ραγκούσης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Έφτασε στο σημείο να γίνει μεταγωγή από τον Αυλώνα στον Κορυδαλλό. Γιατί έγινε αυτό, αν δεν ήταν να παρακολουθήσει μαθήματα;».
«Έχω την ηθική δέσμευση, σαν δικηγόρος, και μπορώ να το πω δημόσια. Αν θέλουν, και νομικά. Ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι για να σπουδάσει και όχι για να αποδράσει».

Για το βραχιολάκι είπε ότι το αποδέχεται, όπως και κάθε τι άλλο που υλοποιείται. «Δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες και είναι και το βραχιολάκι αποδεκτό από τον κ. Ρωμανό. Βεβαίως τώρα επιμένει στην απεργία δίψας.»

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ - ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ

Συνεχίζεται το κύμα αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό που βρίσκεται σε απεργία πείνας για 29η ημέρα. Υπό κατάληψη είναι από το πρωί της Δευτέρας τα δημαρχεία Ιωαννίνων, Καβάλας και Χανίων, ενώ συνεχίζεται η κατάληψη και στο κτίριο της ΓΣΕΕ στην Πατησίων.

Νωρίς το πρωί ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε τους χώρους του κτιρίου του δημαρχείου Ιωαννίνων.

Επίσης, ζήτησε να έχει πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ ανέφερε στους εργαζόμενους ότι η κατάληψη θα διαρκέσει μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Νίκου Ρωμανού.

Oι αντιεξουσιαστές, τοποθέτησαν στην πρόσοψη του κτιρίου πανό με τα αιτήματά τους και συνθήματα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί και το δημαρχείο Χανίων.

Ομάδα ατόμων, που πρόσκεινται στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, εισήλθε και στο κτίριο του δημαρχείου Καβάλας και το κατέλαβε. Επίσης, συνεχίζεται η κατάληψη άλλων δύο κτιρίων, όπου στεγάζονται δημοτικές υπηρεσίες.

Στο μεταξύ, στην πόλη της Κομοτηνής, για τον ίδιο λόγο, συνεχίζεται, για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, η κατάληψη του κτιρίου του δημαρχείου από ομάδα αντιεξουσιαστών. Επίσης, συνεχίζεται από το βράδυ του Σαββάτου η κατάληψη και στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου της Ξάνθης από μέλη που δηλώνουν ότι ανήκουν στο «Αυτόνομο Στέκι».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

Ανοιχτή πρόταση- έκκληση απευθύνει ο δάσκαλος του Ν.Ρωμανού και διευθυντής του Σχολείου των Φυλακών, Πέτρος Δαμιανός, ότι προκειμένου να φοιτήσει στη σχολή του, θα τον συνοδεύει ο ίδιος.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Δαμιανού έχει ως εξής:


«Ο Νίκος ήταν μαθητής μου στο Γυμνάσιο Λύκειο που λειτουργεί εντός του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα. Όλοι παρακολουθούμε και μετράμε με αγωνία τις ημέρες απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού, με αίτημα την φοίτηση του στην ανώτατη σχολή στην οποία εισήχθη.

Η επιτυχία του όμως δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού μέχρι σήμερα δεν του έχει δοθεί η απαιτούμενη άδεια, προκειμένου να παρακολουθεί μαζί με τους συμφοιτητές του τα μαθήματα της Σχολής του.

Επειδή η παιδεία προσφέρεται στους ναούς της, τα σχολεία.

Επειδή η εκπαίδευση στις φυλακές έχει ανάγκη από δημιουργικά κίνητρα, για να λειτουργήσει ως παράδειγμα στους επόμενους μαθητές.

Επειδή είναι υγεία για μια κοινωνία, να διαθέτει νέους οι οποίοι αγωνίζονται.

Επειδή η παιδεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα, γιατί αποδεδειγμένα βοηθά στην ανάπτυξη και την ολοκλήρωση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του ανθρώπου.

Και επειδή ο Νίκος Ρωμανός, διεκδικεί με κίνδυνο της ζωής του τα παραπάνω δικαιώματα, απευθύνω ανοιχτή πρόταση-έκκληση, αποκλειστικά ως δάσκαλος, για να του δοθεί η δυνατότητα με τη φυσική παρουσία του, να παρακολουθεί τα μαθήματα και τα εργαστήρια, με την συνοδεία μου.

Ας αφήσουμε την ιδιαίτερη σχέση του δάσκαλου με τον μαθητή του να λύσει το πρόβλημα. Ας επιτρέψουμε την εμπιστοσύνη του δάσκαλου προς τον μαθητή του και την εμπιστοσύνη του μαθητή προς τον δάσκαλο του, να εγγυηθούν την επιστροφή του Νίκου Ρωμανού στη Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού. Μετά από είκοσι (20) χρόνια στην εκπαίδευση νέων στη φυλακή, μπορώ να εγγυηθώ μια ''επιστροφή''.

Είναι μια λύση εφικτή, γιατί και στο παρελθόν έχω συνοδεύσει επιτυχώς μαθητή μου, με ποινή μεγαλύτερη από αυτή του Νίκου. Είναι μια λύση χωρίς νικητές και ηττημένους. Είναι μια λύση από την οποία όλοι μας έχουμε να μάθουμε πολλά.

Πέτρος Δαμιανός
Διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου
του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα».

iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου