Στείλτε νέα και μηνύματα

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

(Ζήτω το Μπομπολιστάν !) Η Ελληνικός Χρυσός διώχνει συνταξιούχους μεταλλωρύχους από τα σπίτια στο Στρατώνι

Συνταξιούχοι μεταλλωρύχοι σε οικισμό στο Στρατώνι της Χαλκιδικής κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς σπίτι μέσα στο χειμώνα, καθώς η «Ελληνικός Χρυσός», στην ιδιοκτησία της οποίας έχουν περιέλθει τα σπίτια, ζητάει την απομάκρυνσή τους.

Όπως γράφει το alterthess, κάποιος μπορεί να μείνει στα σπίτια αυτά όσο... εργάζεται στα μεταλλεία. Όπως αναφέρεται οι οικισμός κατασκευάστηκε επί Μποδοσάκη και στο πέρασμα των χρόνων τα οικήματα περασαν στην ιδιοκτησία όλων των μεταλλευτικών εταιρειών (TVX, European Goldfield) και βρέθηκαν και στα χέρια της Ελληνικός Χρυσός.

Πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ελληνικός Χρυσός έστειλε εξώδικο στους συνταξιούχους μεταλλωρύχους απειλώντας τους με φυλάκιση και πρόστιμο 1.000 ευρώ σε περίπτωση που δεν αφήσουν τα σπίτια. Τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δίκη, ωστόσο όπως υπογραμμίζει το alterthess πολλοί συνταξιούχοι δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα δικαστικά έξοδα για να αντιπαρατεθούν στην Ελληνικός Χρυσός, καθώς η σύνταξή τους δεν υπερβαίνει τα 700 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι μεταλλωρύχοι, περίπου 20 άνω των 55-60 ετών, ζητούν να τους δοθεί μια υποτυπώδης παράταση μέχρι το τέλος του χειμώνα ώστε να μπορέσουν να ψάξουν για κάποιο άλλο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου