Στείλτε νέα και μηνύματα

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Κύμα οργής ενάντια στον ρατσισμό στις ΗΠΑ

Σφοδρές οδομαχίες μεταξύ εκατοντάδων διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στο Όκλαντ και το Μπέρκλεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών, με ρίψεις δακρυγόνων, τραυματισμούς και συλλήψεις, στον απόηχο των αλλεπάλληλων περιστατικών με δολοφονίες.... αφροαμερικανών από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Oakland Tribune, στο Μπέρκλεϊ, τρεις αστυνομικοί και ένας πολίτης τραυματίστηκαν ενώ πραγματοποιήθηκαν και έξι συλλήψεις την Κυριακή.

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ ανέφερε, όπως μεταδίδει το CNN, ότι οι διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει την οδό «πέταξαν εκρηκτικά» στους αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους απομακρύνουν.

Παράλληλα, στους δρόμους του Μπέρκλεϊ, στην ίδια πολιτεία, έγιναν νέες πορείες και καθιστικές διαμαρτυρίες με «στόχο» το αστυνομικό τμήμα. Την προηγούμενη νύχτα, η αστυνομία είχε κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος.

Η οργή στις ΗΠΑ δεν λέει να κοπάσει, αφού μετά και το τελευταίο περιστατικό της δολοφονίας ενός αφροαμερικανού από αστυνομικό στη Νέα Υόρκη και τη συνακόλουθη αθώωσή του, οι πολίτες απαιτούν μεταρρυθμίσεις στον τρόπο συμπεριφοράς της αστυνομίας απέναντι στην αφροαμερικανική κοινότητα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου