Στείλτε νέα και μηνύματα

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Συναυλία :Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, στα Προπύλαια

Το Σεπτέμβρη τελειώνει μετά από παλινωδίες και καθυστερήσεις σχεδόν δύο χρόνων η δίκη των δύο αστυνομικών δολοφόνων του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Είναι πλέον σαφές ότι η δολοφονία του Αλέξανδρου ήταν μια πράξη ωμής αστυνομικής βίας που ακόμα και τώρα εξοργίζει για την ωμότητά της.

Πέρασαν όμως δύο χρόνια καιμε τη βοήθεια των κρατικών αρχών ακόμα να βγει η καταδικαστική απόφαση. Στη διάρκεια της δίκης σκυλεύθηκε επανειλημμένα η μνήμη του Αλέξανδρου, προσβλήθηκε η οικογένειά του, λοιδορήθηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας και χρησιμοποιήθηκαν ψευδομάρτυρες «φίλοι» της Αστυνομίας.Επιπλέον με τη μεταφορά της δίκης στην Άμφισσαπροσπάθησαν να «εκτονώσουν» μια υπόθεση που συγκλόνισε και ξεσήκωσε τη νεολαία και το λαό όχι μόνο σε αυτή τη χώρα αλλά και διεθνώς. Με αυτόν τον τρόπο επιχείρησαν να αποφύγουν δυσάρεστες εντάσεις για την κοινωνική ειρήνη που θέλουν να επιβάλλουν. Δε θα τους περάσει!
Σήμερα οι εργαζόμενοι και οι νέοι, εξαιτίας της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, της χρεοκοπίας της χώρας και των εξοργιστικών μέτρων της Κυβέρνησης της «τρόϊκας», δυσκολευόμαστε όλο και περισσότερο να ζήσουμε. Όλο και περισσότερα είναι τα γεγονότα που αποδεικνύουν ότι η «γενιά του Δεκέμβρη» είχε το δίκιο με το μέρος της. Το κράτος που εκμεταλλεύεται καταπιέζει και δολοφονεί δεν διορθώνεται, μόνο ανατρέπεται.
Οι μαθητές, οι φοιτητές, οι άνεργοι οι εργαζόμενοι και όσοι βγήκαμε στους δρόμους στις μεγάλη Γενική Απεργία της 5ης Μάη έχουμε πολύ περισσότερους λόγους για να ξεσηκωθούμε σήμερα.Να τους δείξουμε ότι δεν έχουμε ξεχάσει τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και τους δημίους του. Δεν έχουμε ξεχάσει τον αδικαίωτο αγώνα τηςΚωνσταντίνας Κούνεβα ούτε κανένα θύμα της κρατικής βίας, κανένα φυλακισμένο, βασανισμένο, δολοφονημένο από το αστικό κράτος αγωνιστή, μετανάστη, εργάτη και νέο. Εξάλλου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δεν ήταν το πρώτο θύμα της δολοφονικής κρατικής καταστολής. Από το 1974 μέχρι σήμερα υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος που περιλαμβάνει τουλάχιστον 130 δολοφονίες πολιτών, ελλήνων και μεταναστών από τα όργανα της κρατικής καταστολής, που στην πλειοψηφία τους παρέμειναν ατιμώρητες.
Η απόδοση πραγματικής δικαιοσύνης για τηναστυνομική δολοφονία του Αλέξανδρου και η δικαίωση της εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008 ήταν και παραμένει δική μας υπόθεση, κρίσιμη για την έκβαση των αγώνων μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ

-Παρεμβάσεις στις γειτονιές της Αττικής το πρώτο 15θήμερο του Σεπτέμβρη

-Παρέμβαση στη διαδήλωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Σάββατο 11 Σεπτέμβρη

-Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, Συναυλία στα Προπύλαια
Συγκροτήματα: Grain / Kill the Cat/ Raindogs/ Gomgoma/ Beyond Perception/ Birthmark/ Stress-Brain/ Productive/ Απαγορευμένο Δάσος / Φράξια

-Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη, Συνέλευση στο Πολυτεχνείο για την κορύφωση των δράσεων εν όψει του τέλους της δίκης στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη
ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΕΙΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΒΑΨΑΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ- Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Ανοιχτή Πρωτοβουλια Δράσης ενάντια στη Συγκάλυψη της Κρατικής Δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου