Στείλτε νέα και μηνύματα

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για τις Συγκοινωνίες (Αυτόνομο Στέκι, 30/9, 8μμ στην ΑΘήνα)

πηγή: Ο ΕΡΓΑΤΗΣ
Η Πρωτοβουλία που έχει συγκροτηθεί, αρχής γενομένης από τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ με τις δεκάδες απολύσεις, καλούν σε ανοικτή σύσκεψη στην Αθήνα στο Αυτόνομο Στέκι στις 30/9, στι 8μμ.

Το Αυτόνομο Στέκι βρίσκεται στη Ζωοδόχου Πηγής & Ισαύρων, Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες δεν έχουν περιθώριο αναμονής και το μέτωπο δράσης απευθύνεται στα εκατομμύρια εργαζομένων που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς τα οποία τελούν υπό άμεση εκποίηση και εκχώρηση σε ιδιώτες.

Ιδιαίτερα στον ΟΣΕ, η διάλυση του οργανισμού με τήν άμεση απαλλαγή, μέσω μετατάξεωντων εργαζομένων, προκειμένου να παραδοθεί ”καθαρός” όπως και η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ στους ιδιώτες, αποτελεί μαζί με το ΜΕΤΡΟ την αιχμή του δόρατος για τα κυβερνητικά και τροϊκανά σχέδια.

Αναμφίβολλα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τραμ, γνώρισαν τι σημαίνει “χρεοκοπία”΄όταν δεν τους καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα εγκαίρως πριν από λίγο καιρό. Μια κατάσταση αρκετά διαδεδομένη ιδιαίτερα στους ΟΤΑ όπου το “εργάζομαι και πληρώνομαι” είναι ανέκδοτο. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι εργαζόμενοι εισπράττουν καθημερινά μεταχρονολογημένες υποσχέσεις.

Ο αγώνας δεν αφορά του εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, δεν αποτελεί καν ένα είδος διαπραγμάτευσης. Αφορά τα συλλογικά αγαθά και την επιβίωση της εργατικής τάξης υπό καθεστώς κρατικής καπιταλιστικής χρεοκοπίας.

Επιστροφή στο παρελθόν δεν υπάρχει: Σ ‘ενα αστικό κοινωνικό κράτος. Οι λύσεις βρίσκονται στο πεδίο της ταξικής αναμέτρησης και με τους όρους που θα θέσουμε εμείς και όχι το κράτος, οι αστοί, το πολιτικό τους προσωπικό και οι συνδικαλιστές φίλοι τους.

Συμμετέχουμε στη Πρωτοβουλία για τις συγκοινωνίες και χαράζουμε τις συγκοινωνίες του μέλλοντος:

ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΙ & ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΚΑΝΕΝΑ “ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ” ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

*Το κείμενο που έχει αναρτηθεί συμβαδίζει με το δρόμο που χαράζει η Πρωτοβουλία για τις Συγκοινωνίες και είναι ο δρόμος για να σταματήσει ο χαρτοπόλεμος και ν’ αρχίσει ο ταξικός πόλεμος.

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζομένων-Ανέργων αποφάσισε να συμμετάσχει στην αυριανή κινητοποίηση του ΟΣΕ (στάση εργασίας 12πμ-5μμ) και να αναπτύξει το ζήτημα των συγκοινωνιών και ιδιαίτερα του ΟΣΕ σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου