Στείλτε νέα και μηνύματα

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Φεστιβάλ της Αμεσης Δημοκρατίας


Το φεστιβάλ της άμεσης δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στο τριήμερο 8-10 Σεπτεμβρίου στον υπαίθριο χώρο και αίθουσες της Νομικής & Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.
* Στο φεστιβάλ θα έχουμε διεθνείς συμμετοχές από Ελλάδα-Νορβηγία-Ιραν-ΗΠΑ-Βραζιλία-Ισπανία-Βέλγιο-Ιταλία-Γαλλία-Ολλάνδία-Γερμανία.
* Ομιλητές με την ιδιότητα του Εκδότη-Κοινωνιολόγου-Οικονομολόγου-Δημάρχου-Εκπαιδευτικού-Βιοκαλλιεργητή-Συγγραφέα-Συνδικαλιστή.
* Άνθρωποι από κοινωνικούς αγώνες στην λατινική αμερική, σε καταλήψεις γης, σε αυτόνομους δήμους, στην Chiapas των Ζαπατίστας, σε αγώνες αλλληλεγγύης στην ελλάδα, σε εργατικούς αγώνες, συγγραφείς διεθνούς κύρους, επιστήμονες με θέση για μια ρεαλιστική πρόταση αποανάπτυξης & αντιεξουσιαστικής οικονομίας.
Με συναυλίες και τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ. Με παιδότοπο και θεατρικά μορφωτικά παιχνίδια για παιδιά. Με θεατρικές παραστάσεις. Με εργαστήρια μουσικής και συζητήσεων.
Με περίπτερα από εφημερίδες, από βιολογικά προιόντα και συνεταιρισμούς δίκαιου και αλληλέγυου εμπορίου.
Το φεστιβάλ είναι μια αυτοοργανωμένη διαδικασία από ανθρώπους που θέλουμε να βρούμε μια ρεαλιστική πολιτική πρόταση πολιτικής αυτονομίας-οικονομικής ισότητας-κοινωνικής δικαιοσύνης & ελευθεριακής κουλτούρας.
Η άμεση δημοκρατία είναι μια δυνατότητα κοινωνικής οργάνωσης που μπορεί να δημιουργήσει τις προυποθέσεις για τα παραπάνω.
Στο φεστιβάλ τα έξοδα, τις εργασίες και την ευθύνη της επιτυχίας του ή όχι την αναλαμβάνουμε όλοι εμέις εθελοντές-συμμετέχοντες-και επισκέπτες.
Σας καλούμε και σας περιμένουμε να συνδράμετε σε αυτή την νησίδα διαλόγου & πολιτισμού άμεσης δημοκρατίας με την παρουσία σας ή και με όποιο αλλο τρόπο θέλετε και μπορειτε.
http://www.ablocfest.gr/
http://babylonia.gr/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=401&lang=el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου