Στείλτε νέα και μηνύματα

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ


ΚΑΛΕΣΜΑ - KEIMENO YΠΟΓΡΑΦΩΝ (δείτε τις αρχικές υπογραφές στο τέλος του κειμένου)Υπογράψτε εδώ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Η φετινή ΔΕΘ εν μέσω κρίσης, αποκτά βαρύνουσα σημασία τόσο για την αστική τάξη αλλά ακόμη περισσότερο για τους εργαζόμενους και την νεολαία. Η 5η Μάη έσπασε τη βιτρίνα της κοινωνικής συναίνεσης, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη εμφάνισης μιας πολιτικής πρότασης που να μην κινείται γύρω από ένα πλαίσιο αιτημάτων διαχείρισης της κρίσης και μιας καλύτερης διαχείριση της σημερινής βαρβαρότητας

Καλούμε τους εργαζομένους, νεολαία τους συνταξιούχους και τους ανέργους από όλη τη χώρα να συμμετάσχουν μαζικά στη παλλαϊκή κινητοποίηση στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης στις 11 Σεπτέμβρη. Ειδικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του ΔΝΤ, της ΕΕ και του ελληνικού κεφαλαίου σχεδιάζει την έναρξη του δεύτερου και ακόμα πιο βίαιου από τον προηγούμενο γύρου κοινωνικού πολέμου ενάντια στα εργατικά και νεολαιίστικα δικαιώματα.

Η κυβέρνηση του ΔΝΤ και το σύστημα που εκπροσωπεί, έχουν κηρύξει ταξικό πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό. Κλέβουν τον 13ο και 14ο μισθό από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Με νόμο επιβάλουν μηδενικές αυξήσεις στους εργαζόμενους, ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει. Επιβάλουν μια ανευ προηγουμένου φορολογική επιδρομή στο εργατικό εισόδημα. Απελευθερώνουν τις απολύσεις και περικόπτουν τις αποζημιώσεις. Μετατρέπουν την γενιά των 700 ευρώ σε γενιά των 500 ευρώ, αυξάνοντας την ελαστική εργασία. Καταργούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα επιβάλλοντας τη δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα και μετατρέπουν την σύνταξη σε επίδομα βοήθειας.

H χρεοκοπία του καπιταλισμού και του καθεστώτος τους δεν μπορεί να λυθεί από εκείνους που την δημιούργησαν βάζοντας τους εργάτες να πληρώσουν για αυτήν. Τη λύση θα τη δώσει η εργατική τάξη με αποφασιστική δράση ενάντια στο σύστημα και τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τα στηρίγματα του κεφαλαίου και του αστικού κράτους και εκείνους που αρνούνται την πάλη για την ανατροπή.

Το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν μπορεί να εκφραστεί από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ δεν πάλεψε ούτε για μια πραγματική απεργιακή δράση ενάντια στα μέτρα. Αντίθετα έκαναν ότι μπορούσαν για να εκτονώσουν το κίνημα. Τελικά η ΓΣΕΕ υπόγραψε την αντιεργατική τριετή εθνική σύμβαση, με μηδενικές αυξήσεις κάνοντας τη βρώμικη δουλειά της κυβέρνησης. Ετοιμάζονται να κάνουν τα ίδια και χειρότερα από εδώ και μπρος κάνοντας την δουλειά της κυβέρνησης και του κράτους.
Παράλληλα η ρεφορμιστική αριστερά σε όλες τις της εκδοχές δεν μπορεί να συμβάλλει στην δημιουργία και εμφάνιση ενός κοινωνικού ρεύματος που να παλεύει για την συνολική ανατροπή
Για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ οτι δεν ελέγχεται από την ηγεσία του αντιμετωπίζεται ως εχθρικό. Κάθε κινητοποίηση, σε κάθε περίπτωση, προσπαθούν να την μετατρέψουν σε κομματική επιρροή και σε ψήφους. Ταυτόχρονα το περιεχόμενο της πολιτικής του πρότασης (λαϊκή εξουσία-λαϊκή οικονομία χωρίς ανατροπή) και η άρνηση ύπαρξης νικηφόρου εργατικού κινήματος που μπορεί να δώσει την μάχη μέχρι τέλους, καταλήγουν στο να καθηλώνει τελικά τους εργαζόμενους σε ηττοπαθή αμυντικό ρόλο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί τροχοπέδη για την έκφραση μιας συνολικής πρότασης ρήξης και ανατροπής της κυβέρνησης του κεφαλαίου και του ΔΝΤ. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η ατολμία του ακόμη και σε συνθήκες πλήρους απονομιμοποίησης της ΕΕ να θέσει ζήτημα εξόδου της χώρας από αυτή και διαλυσής της. Ταυτόχρονα η παρέμβασή του στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα χαρακτηρίζεται από την επιλογή συστράτευσης με τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.


Tώρα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να διαμορφώσουμε ένα ανεξάρτητο από την αστική πολιτική και τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες επαναστατικό εργατικό-λαϊκό κίνημα, με πρόγραμμα και οργάνωση για δράση.


Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο όλων των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, ανεξάρτητο από το κράτος και την συνδικαλιστική γραφειοκρατία για να διαμορφωθεί ένα κοινό σχέδιο δράσης για την ανατροπή του Μνημονίου και της τρόικας ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ. Για την ανατροπή του καπιταλισμού και των κυβερνήσεών του, για την διαγραφή του χρέους και ένα εργατικό πλαίσιο πάλης με τα εργατικά δικαιώματα μπροστά. Σε ένα τέτοιο κοινωνικό μέτωπο και το αντίστοιχο πρόγραμμα θέλουμε να συμβάλλουμε.

Σε αυτό το πλαίσιο,

Εργαζόμενοι που συμμετέχουμε σε σωματεία, εργατικά σχήματα και συλλογικότητες, καλούμε στην δημιουργία και εμφάνιση ενός ανεξάρτητου εργατικού και νεολαιίστικου ρεύματος με αφετηρία την κινητοποίηση της ΔΕΘ και τις επερχόμενες κοινωνικές και πολιτικές μάχες.ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ (ακολουθούν και άλλες)
Αλεξόπουλος Παναγιώτης (συνδικαλιστής ΜΕΤΡΟ)
Αλεξοπούλου Γιάννα (ΕΛΤΑ)
Κατσιάνης Γιάννης ( συνδικαλιστής ΟΣΕ)
Γραμματικού Ανδρονίκη (λογίστρια)
Αλεξοπούλου Κατερίνα (σωματείο μισθωτών τεχνικών-ΣΜΤ)
Αγγελής Ερνέστο (σύλλογος αδιόριστων εκπαιδευτικών)
Παπαθανασίου Θανάσης (σωματείο εμποροϋπαλλήλων)
Μήτσας Βασίλης (καθηγητής Δ ΕΛΜΕ)
Πατσούρας Κώστας (εργάτης-συνδικαλιστής κλωστοϋφαντουργίας)
Δαραμούσκας Γιάννης (μάγειρας)
Μάτσα Κατερίνα (γιατρός ΕΙΝΑΠ-γενικό συμβούλιο ΑΔΕΔΥ)
Δαφνής Γρηγόρης (καθηγητής Γ ΕΛΜΕ)
Κουτσανέλου Δώρα( μέλος ΔΣ σωματείου του Δρομοκαιτειου νοσοκομείου)
Γκότσης Ηρακλής (μέλος ΔΣ ψυχιατρικού νοσοκομείου Αθηνών-ΨΝΑ)
Μουτίδης Κυριάκος (συνδικαλιστής, εργαζόμενος στις ταχυμεταφορές)
Μπουγάτσος Γιώργος (5μελής ΕΙΝΑΠ- ΠΓΝΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»)
Αγγέλης Γιάννης (δημοσιογράφος, μέλος γεν. συμβουλίου ΠΟΕΣΥ)
Παπαδημητρίου Σωτήρης εργάτης μετάλλου, μέλος ΔΣ εργατικού κέντρου Λειβαδιάς)
Ρωμανού Αγγελική ( σωματείο μισθωτών τεχνικών –ΣΜΤ)
Μιχαηλίδης Μάριος (δάσκαλος συνδικαλιστής, σύλλογος «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ)
Χρυσικός Θεόφιλος ( σωματείο μισθωτών τεχνικών, ΣΜΤ- ΠΑΤΡΑΣ)
Μεγαλοικονόμου Θόδωρος (γιατρός, συνδικαλιστής ΕΙΝΑΠ)
Μάσιου Ελένη (καθηγήτρια, Ε ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)
Κλεινοπούλου Χρυσούλα (σχεδιάστρια, σωματείο μισθωτών τεχνικών-ΣΜΤ)
Κοτρίκλα Βίκυ (καθηγήτρια, ΕΛΜΕ Θήβας)
Κατσαγάνης Δημήτρης (Συνδικαλιστής εφοριακός)
Μητροβγένης Γιώργος (δημοτικός σύμβουλος Δάφνης)
Στάθης Γιώργος (αγρότης συνδικαλιστής Λακωνία)
Χατζηγιάννης Γιάννης (συνδικαλιστής ,σύλλογος ΙΚΑ Μαγνησίας)
Λαγός Κώστας (συνδικαλιστής, σύλλογος ΙΚΑ Μαγνησίας)
Μεγαγιάννης Μανώλης (ΤΕΙ Χαλκίδας-φοιτητής)
Γάτσιος Δημήτρης (συν/χος τραπεζικός)
Τζανετάκη Θάλεια (εργαζόμενη σε τράπεζα)
Αδάμ Θανάσης ( μηχανικός-αντιπρόεδρος ΕΜΥΔΑΣ ανατολικής Μακεδονίας)
Καπίδη Κλημεντίνη (εμποροϋπάλληλος)
Ανδρεόπουλος Δημήτρης (έμπορος)
Καζαντζή Όλγα (συν/χος εκπαιδευτικός)
Κουτσανέλου Μαργαρίτα (μέλος ΔΣ σωματείου ΟΠΕΓΕΠ-οργανισμός πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων)
Κατσαγάνης Γιάννης (συνδικαλιστής ΟΤΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου