Στείλτε νέα και μηνύματα

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Αδιέξοδο στο ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητα στην Αττική


Υποψήφιος ο Αλ. Αλαβάνος * Επιμένει για Μητρόπουλο ο ΣΥΝ
Αδιέξοδο στο ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητα στην Αττική
απο Ελευθεροτυπία
Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε το μεσημέρι ο Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής», μετά το αδιέξοδο στο οποίο κατέληξε και η σημερινή πρωινή συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Αττικής. Ο ΣΥΝ ανακοίνωσε ότι θα επιμείνει στη στήριξη της υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου.

Προηγήθηκαν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τον Δημ. Παπαχρήστο να αναλαμβάνει ειδική αποστολή να συναντηθεί άμεσα με τον Αλέκο Αλαβάνο για να τον πείσει να αναβάλει τις προγραμματισμένες για σήμερα ανακοινώσεις του, προκειμένου να βρεθεί κοινή υποψηφιότητα, κάτι το οποίο απέτυχε.

Ο Αλ. Αλαβάνος τόνισε ότι στόχος είναι η δημιουργία μιας περιφέρειας στην Αττική που θα αντιπαρατάσσεται στην κυβέρνηση του μνημονίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναμενόταν να αποφασιστεί ποιος από τους Νάντια Βαλαβάνη και Θοδωρή Δρίτσα θα πάρει τελικά το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής μετά τις τελευταίες κινήσεις του Αλ. Αλαβάνου. Σημειώνεται ότι χθες, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ είχε προτείνει την κ. Βαλαβάνη.

Στο τραπέζι τέθηκε και ο όνομα του Παν. Λαφαζάνη, κάτι όμως που δεν έγινε αποδεκτό από τον ίδιο.

Από τη μεριά του ΣΥΝ, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος είχε εγκρίνει, με ευρεία πλειοψηφία, αργά χθες το βράδυ -και έπειτα από δραματική και έντονη συζήτηση που διήρκεσε πάνω από έξι ώρες- την τελική πρόταση που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας, για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Αλέξη Μητρόπουλου.

Ως εναλλακτική λύση είχε προταθεί η υποψηφιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ομοφωνία στο πρόσωπό του στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση αυτή του κ. Τσίπρα πρόεβλεπε και την συμμετοχή του Αλ. Μητρόπουλου στον συνδυασμό για την Περιφέρεια Αττικής, στη θέση του αντιπεριφερειάρχη.

Η πρόταση για την υποψηφιότητα Βαλαβάνη δεν συζητήθηκε, καθώς ο Παν. Λαφαζάνης δεν την έθεσε τελικά σε ψηφοφορία όπως αναμενόταν.

Με σημερινή του ανακοίνωση, ο ΣΥΝ ασκεί κριτική στον Αλέκο Αλαβάνο και γνωστοποιεί ότι θα κινηθεί στη βάση της απόφασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου