Στείλτε νέα και μηνύματα

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΣΕ: Δεν τον χαρίζουμε, δεν τον πουλάμε, μας ανήκει! Δωρεάν συγκοινωνίες για όλους.


ΟΣΕ: Δεν τον χαρίζουμε, δεν τον πουλάμε, μας ανήκει! Δωρεάν συγκοινωνίες για όλους.
πηγή: Ο ΕΡΓΑΤΗΣ
29/09/2010

Στη σημερινή απεργιακή στάση των εργαζομένων του ΟΣΕ, ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας στην μεν Λάρισα δεν οργάνωσε καμιά κινητοποίηση γιατί προφανώς δεν χρειάζεται οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης, στο δε Βόλο οι αλληλέγγυοι ήταν πολλοί περισσότεροι από τους ίδιους τους εργαζόμενους, καθώς η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των πασοκοδεξιών δεν είχε καμιά πρόθεση για οποιαδήποτε κινητοποίηση.

Με κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Εργαζομένων-Ανέργων συναγωνιστές βρέθηκαν στο χώρο του σταθμού του Βόλου για να δηλώσουν ότι τον ΟΣΕ δεν τον χαρίζουμε, δεν τον πουλάμε γιατί μας ανήκει.

Επίσης μέλη του ΠΑΜΕ συμπαραστάθηκαν στον αγώνα για δημόσιες συγκοινωνίες.

Όλη την εβδομάδα που μας πέρασε, από την προηγούμενη κινητοποίηση, περιφερειάρχες, κομματάρχες και βουλευτές πέρασαν από το ΔΣ των εργαζομένων και τους σταθμούς για να δηλώσουν ότι βρίσκονται κοντά στους εργαζόμενους. Βέβαια στις φολκλορικές παραστάσεις τους, σχεδιασμένες εκ περιτροπής μαζί με το ΔΣ των σιδηροδρομικών, δεν βρέθηκε κανείς να τους πει που είναι τα κλεμμένα και να απαντήσουν γιατί χρεοκόπησαν τον ΟΣΕ όπως φυσικά και ολόκληρη τη χώρα. Αγοραστοί, Ροντούληδες και Καρτάληδες αλωνίζουν για το “δημόσιοι” συμφέρον.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης θα συζητήσει εκτενέστερα το θέμα του ΟΣΕ στην επόμενη συνεδρίασή της, μαζί με την απεργία των δημοσίων υπαλλήλων που γίνεται στις 7/10.

Επόμενη συνεδρίαση την Τρίτη, 5/10 και ώρα 19.30 στο Χώρο Κινημάτων, Ιωλκού 33, Βόλος.

Κι ένα ενδιαφέρον άρθρο του έγκυρου ΙΟΥ για το πως έγινε η “περαίωση” στον ΟΣΕ : http://www.iospress.gr/ios2010/ios20100926.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου