Στείλτε νέα και μηνύματα

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Τα γνήσια Trabucos και οι γνήσιοι τραμπούκοι

πηγή:Επιτροπές αγωνα Κατοίκων, πολιτων και Εργαζομενων εναντια στα διοδια

Τα γνήσια Trabucos
Στα πρώτα χρόνια της ελληνικής δημοκρατίας, μετά την τουρκοκρατία, εμφανίστηκε μια ομάδα πολιτών που ανομάστηκαν «τραμπούκοι». Οι τραμπούκοι ήταν περιθωριακοί τύποι δημιούργημα των πολιτικάντηδων που πρόσφεραν τα πούρα της γνωστής τότε Κουβανέζικης εταιρίας από την Αβάνα «Trabucos» προκειμένου να κερδίσουν την ψήφο αλλά και την ζωηρή και δραστήρια υποστήριξη των οπαδών τους.
Η λέξη τραμπούκος έχει παραμείνει ως σήμερα και δηλώνει τον μπράβο κάποιου κομματάρχη ή γενικώς κάποιον που προκαλεί ταραχές κατ' εντολή.

Στην Καθημερινή της 8ης Σεπτεμβρίου 2010 ο Διονύσης Γουσέτης γράφει σε στήλη με τίτλο "Τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και τα μάτια μας":

"Μαθαίνω ακόμη ότι στις διαμαρτυρίες θα συμμετάσχουν και οι «Επιτροπές Αγώνα κατά των Διοδίων». Οι επιτροπές αυτές οργανώνουν αυτοκινητοπορεία που θα ανοίγει βίαια, αυθαίρετα, όλα τα διόδια της διαδρομής προς Θεσσαλονίκη."


έπειτα συνεχίζει:

"Ο φοροφυγάς και ο απατεώνας που διώκονται βλέπουν τον συνδικαλιστή και τον τραμπούκο που σπάζουν πόρτες και μπάρες διοδίων να μένουν ατιμώρητοι και κατανοούν ότι αυτή είναι η γενικότερη τάξη των πραγμάτων."

Για τραμπούκοι πάντως οι επιτροπές αγώνα κατά των διοδίων έχουν πολλούς υποστηρικτές:
- Την ομοσπονδία δικαστικών υπαλλήλων ελλάδος (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/07/blog-post_790.html)
- Το εργατικό κέντρο Λιβαδειάς (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/07/blog-post_3813.html)
- Την ομοσπονδία συλλόγων υπουργείου εσωτερικών δημόσιας διοίκησης και αποκέντρωσης (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/07/blog-post_6502.html)
- Την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/07/blog-post_3060.html)
- ΕΚΠΟΙΖΩ
- ΒΙΟΖΩ
- Πανηπειρωτική
- ......

Δείτε και μερικούς τραμπούκους στο παρακάτω video. Εμφανίζεται η γιαγιά τραμπούκος με το μπαστουνάκι της και τα εγγόνια της να πηγαίνει να ανοίξει τα διόδια. Εμφανίζεται κύριος και κυρία που ανοίγουν την μπάρα των διοδίων. Εμφανίζονται επιτροπές τραμπούκων που ζητούν ανακύκλωση αντί για ΧΥΤΑ. Εμφανίζονται επιτροπές τραμπούκων που τολμάνε και ζητάνε να μην τρέχει 6σθενής καρκίνος στο νερό της βρύσης τους. Επίσης εμφανίζονται απολυμένοι τραμπούκοι από την Εύβοια.

Τα μέλη των επιτροπών αγώνα κατά των διοδίων "σπάνε" τις μπάρες και "γκρεμίζουν" τα διόδια που το ληστρικό σύστημα μας βάζει καθημερινά αρνούμενοι να πληρώσουν τα άδικα και παράνομα χαράτσια.
Τραμπούκοι δεν είναι οι πολίτες που αγωνίζονται για τα αυτονόητα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και ελευθερίες τους.

Οι γήσιοι τραμπούκοι καπνίζοντας Trabucos
Αν θέλετε να βρείτε τραμπούκους ψάξτε να τους βρείτε σε αυτούς που ξεπούλησαν τις εθνικές μας οδούς, σε αυτούς που κατήργησαν ασφαλιστικά δικαιώματα δεκαετιών, σε αυτούς που κλέβουν κυριολεκτικά τους μισθούς και τις συντάξεις των παπούδων και των γιαγιάδων, καταδικάζοντας αυτούς σε ένδεια και τα παιδιά και εγγόνια τους σε ανεργία.
Τραμπούκους λοιπόν κύριε θα βρείτε σε αυτούς πού ψήφισαν αυτά τα μέτρα και στα σαλόνια που συναγελάζονται με τους μεγαλοκαρχαρίες και τα παχυλά αμοιβόμενα παπαγαλάκια τους.
...Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου όλοι στη ΔΕΘ θα πετάξουμε τους τραμπούκους της Τρόικας , του ΔΝΤ και το πολιτικό τους προσωπικο, έξω από τη ζωή μας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου