Στείλτε νέα και μηνύματα

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

«Μέτρα ΔΝΤ» και απολύσεις 10.000 εργαζομένων στα τρένα, στη Ρουμανία

«Μέτρα ΔΝΤ» και απολύσεις 10.000 εργαζομένων στη Ρουμανία

Τουλάχιστον 10.000 εργαζόμενοι του εθνικού οργανισμού σιδηροδρόμων θα απολυθούν σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών της Ρουμανίας.

Ειδικότερα στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως οι απολύσεις αφορούν 10.000 μέχρι και 13.000 άτομα που απασχολούνται σε εταιρίες του εθνικού οργανισμού σιδηροδρόμων της Ρουμανίας.

Μόνο από την CFR Marfa (κρατική εταιρία σιδηροδρόμων και εμπορευματικών μεταφορών) αναμένεται ότι θα απολυθούν περίπου 5.000 άτομα.

Η οικονομία της χώρας βρίσκεται υπό το «άγρυπνο βλέμμα» του ΔΝΤ και η κεντροδεξιά Κυβέρνηση του πρωθυπουργού Εμίλ Μποκ ακολουθεί πολιτική περικοπών. Μάλιστα πρόσφατα είχαν σημειωθεί επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των μέτρων λιτότητας με τους πολίτες να επιχειρούν αν εισβάλουν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η απόφαση για την απόλυση τουλάχιστον 10.000 εργαζομένων, έρχεται ως συνέχεια της περικοπής κατά 25% των μισθών του Δημόσιου Τομέα και κατά 15% στις συντάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας έκρινε ορισμένα από τα μέτρα λιτότητας αντισυνταγματικά, βάζοντας εμπόδια στον δανεισμό της χώρας από το Διεθνές Νομισματικό ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου