Στείλτε νέα και μηνύματα

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΟΛΟΥ Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ







ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΟΛΟΥ Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έγινε, την Τρίτη 25-8-10 ,στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του Δημαρχείου Βόλου η ανοικτή σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας κατά των διοδίων.

Οι εργαζόμενοι της Μαγνησίας δεν παρακολούθησαν απλά την ανοικτή σύσκεψη αλλά συμμετείχαν στη συζήτηση με ενθουσιασμό για τον αγώνα που διεξάγεται εδώ και 10 μήνες στις εθνικές οδούς ενάντια στα χαράτσια των ιδιωτικών εταιρειών που με τη συναίνεση του κράτους και κυβερνήσεων ΝΔ & ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΛΑΟΣ που υπερψήφισε το νομοσχέδιο εκχώρησης των εθνικών δρόμων σε ιδιώτες.

Επίσης, με ενθουσιασμό αγκαλιάστηκε και η πρωτοβουλία για την πανελλαδική δράση στις 11 Σεπτέμβρη, ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με το σύνθημα «Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!», τουλάχιστον αυτό μαρτυρούν οι δηλώσεις συμμετοχής στη δράση.

«Ο Βόλος έχει για δεύτερη φορά την τιμητική του καθώς το Δεκέμβρη φιλοξένησε τη συγκρότηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των διοδίων, ενώ στη σημερινή ανοικτή σύσκεψη, ανακοινώνεται η πανελλαδική δράση με τη συμμετοχή του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Επιτροπών Αγώνα αλλά και έξι εργατικών κέντρων, κινήσεων πόλης και άλλων. Ο αγώνας μας δεν αφορά μόνο τα διόδια αλλά ότι μας φράζει τη ζωή κι αυτό είναι το χρέος των 317 δις ευρώ για το οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς. Οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια έχουν επενδύσει ένα πολύ μικρό ποσό στις εταιρείες που χαρατσώνουν τους πολίτες ενώ ένα σημαντικό μέρος των κεφαλαίων προέρχεται από τις τράπεζες, οι οποίες ενώ χρηματοδοτήθηκαν για να μείνουν ανοικτές, ταυτόχρονα οι εθνικοί δρόμοι κινδυνεύουν να περάσουν στα χέρια τους. Ο μόνος αγώνας που μέχρι σήμερα διεξάγεται με συνέπεια και ανιδιοτέλεια είναι ο αγώνας στους δρόμους και όλη η Θεσσαλία πρέπει να συμμετάσχει στον αγώνα κατά των διοδίων αλλά και στη πανελλαδική δράση στις 11/9», αυτά τόνισε ο Γ. Χατζηγιάννης, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας.

Σύντομες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Β. Παπαδόπουλο & Ν. Θωμαδάκη μέλη της Επιτροπής Αγώνα Αφιδνών, τον Α. Αλεξίου μέλος της Επιτροπής Αγώνα Τραγάνας, τον Δ. Ανδρεόπουλο μέλος της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας, τον Θ. Γεωργιλά μέλος της Ανοικτής Συνέλευσης Θεσ/νίκης, τη Σ. Γαλάνη και τον Κ. Πανέτσο μέλη της επιτροπής Αγώνα Μώλου Λαμίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του σωματείου εμποροϋπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, Φ. Ζούτος, ο αγροτοσυνδικαλιστής Χ. Αρχοντής αλλά και ο Ζ. Ντελόπουλος, πρόεδρος των αυτοκινητιστών ΔΧ. Ν. Μαγνησίας που κατήγγειλε το γεγονός ότι οι αυτοκινητιστές παραμένουν δέσμιοι της επίταξης του υπουργείου Μεταφορών παρά το γεγονός ότι η απεργία τους έχει λυθεί και ότι ο αγώνας τους ενάντια στις εταιρείες διοδίων είναι κοινός και ότι όλες οι επόμενες μάχες πρέπει να δοθούν από κοινού με τους εργαζόμενους και όλο το κίνημα.

Τόσο οι ομιλητές όσο και οι συναγωνιστές που μίλησαν αναγνώρισαν ότι το θέμα των διοδίων είναι η θρυαλλίδα της οργής του εργαζόμενου πληθυσμού που μετατρέπεται σε συγκεκριμένη υλική δύναμη και ζήτησαν να επεκταθεί ο αγώνας και σε άλλα μέτωπα, όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, οι υποδομές, το νερό καθώς κυβερνήσεις και τρόικα οδηγούν τον εργαζόμενο πληθυσμό σε εξαθλίωση.

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας θα συμμετάσχει με όλες τις δυνάμεις στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια στις 11/9 και θα συμμετάσχει στην ανεξάρτητη πορεία της ΔΕΘ που θα ξεκινήσει από τη Καμάρα.

Η επιτροπή Αγώνα θα πραγματοποιήσει άνοιγμα των διοδίων περίπου μια ώρα πριν την άφιξη της αυτοκινητοπομπής από Αθήνα και τα άλλα σημεία διέλευσης που για τη Mαγνησία σύμφωνα με το πρόγραμμα σημαίνει ότι το Σάββατο 11/9 θα γίνει προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο Βόλου στις 11:20, άνοιγμα των διοδίων Μοσχοχωρίου και Μακρυχωρίου στις 11:55, ενώ οι διαδηλωτές Βόλου και Λάρισας θα ενωθούν με το κύριο σώμα της αυτοκινητοπομπής στις 12:55 και 13:20 αντίστοιχα.

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας θα συμμετάσχει αύριο στην πανθεσσαλική σύσκεψη στα Τρίκαλα που διοργανώνεται από την τοπική επιτροπή στο ξενοδοχείο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ στις 8.30μμ, όπου θα εκτεθεί και όλο το σχέδιο της πανελλαδικής δράσης.

24/8/2010

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/

e-mail: epitropes2010@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου