Στείλτε νέα και μηνύματα

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Στήνεται επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών στή Θεσσαλονίκη. ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ- ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!


Ενάντια στην οργή του κόσμου στις 11/9.Κρας τεστ για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κοινωνικών εκρήξεων,που είναι αναπόφευκτες,θεωρεί η ηγεσία της ΕΛΑΣ τη λήψη αστυνομικών μέτρων για την ημέρα των εγκαινίων της 75ης ΔΕΘ το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι πως οι επικεφαλής όλων των διευθύνσεων υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σε ευρεία σύσκεψη που θα γίνει σήμερα στο αρχηγείο της αστυνομίας.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3500 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ..ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΕΘ..
ΜΑ ΚΑΛΑ..ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΩΜΑ,ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ κ.τ.λ.;


Είναι η πρώτη φορά που τα μέτρα των εγκαινίων της ΔΕΘ σχεδιάζονται στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του ίδιου του αρχηγού της ΕΛΑΣ Λευτέρη Οικονόμου. Τα προηγούμενα χρόνια απλώς το γενικό πρόσταγμα είχε ο υπαρχηγός, όπως συνέβη πέρυσι με τον κ. Ιωάννη Ραχωβίτσα, ο οποίος προήδρευσε συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι ένα δείγμα των φόβων που υπάρχουν για την πρόκληση επεισοδίων, επιβεβαίωναν αξιωματικοί, σε αντίθεση με συναδέλφους τους, οι οποίοι θεωρούν πως στα εγκαίνια της Έκθεσης μπορεί οι συγκεντρώσεις να είναι μαζικότερες λόγω οικονομικών μέτρων αλλά ενδεχόμενα επεισόδια θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα.
Οι πρώτες αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και σύμφωνα με πληροφορίες οι δυνάμεις που θα επιστρατευτούν για τη λήψη των μέτρων στις διαδηλώσεις θα είναι κατά πολύ περισσότερες απ' ό,τι στις προηγούμενες παρόμοιες διοργανώσεις. Υπολογίζεται πως φέτος ο αριθμός των αστυνομικών που θα βρίσκονται στο πόδι την ημέρα των εγκαινίων θα ξεπεράσουν τους 3.500, όταν στις προηγούμενες διοργανώσεις κινητοποιούνταν περίπου 3.200. Συγκεκριμένα, εκτός των ενισχυμένων διμοιριών ΜΑΤ και της υποδιεύθυνσης μέτρων τάξης από την Αθήνα και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη θα χρησιμοποιηθούν και πολυάριθμοι μοτοσικλετιστές της ομάδας Δέλτα που αναπτύσσεται στην Αθήνα, ειδικά σε πυρίκαυστες ζώνες του κέντρου της πρωτεύουσας.

Στην ευρεία σύσκεψη που έγινε χθές στο αρχηγείο αναμένεται να αποφασιστεί ο τελικός σχεδιασμός παράταξης των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Έγκυρες πηγές ανέφεραν πως το σχέδιο δράσης θα εφαρμοστεί στα ίδια επίπεδα με όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, που είχαν στόχο τον αποκλεισμό του συνεδριακού κέντρου Ι. Βελλίδης από τη μια και των υπολοίπων εγκαταστάσεων της ΔΕΘ και των πανεπιστημίων από την άλλη. Τα μέχρι σήμερα δεδομένα αναμένεται να αναπτύξουν στο επιτελείο ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος από χθες βρίσκεται στην πρωτεύουσα, συμμετέχοντας σε σύσκεψη για την αθλητική βία, ο διευθυντής Ασφαλείας Αθηναγόρας Παζαρλής και ο διευθυντής Μέτρων Τάξης Τρύφων Κούκιος. Παράλληλα στη σύσκεψη για τα επιμέρους θέματα θα τοποθετηθούν περίπου άλλοι 15 επικεφαλής υπηρεσιών.
Πάντως στη διευρυμένη σύσκεψη δεν θα συμμετάσχει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, καθώς ο σχεδιασμός των μέτρων αυτού του επιπέδου γίνεται ανεξάρτητα από τα μέτρα των διαδηλώσεων. Άλλωστε, σχετικά με την αντιτρομοκρατική, έχει αποφασιστεί εδώ και καιρό η παρουσία πολυμελούς κλιμακίου και από την Αθήνα για τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος.
απο το Stopcartel
πηγη ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου