Στείλτε νέα και μηνύματα

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Επι ποδός πολέμου ενόψει ΔΕΘ

πηγή: tvxs

Δυναμική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική και τα σχέδια της τρόικας ετοιμάζουν συνδικάτα, φορείς και οργανώσεις στις 11 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Συλλαλητήριο έχουν προγραμματίσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 18:30, στο άγαλμα του Βενιζέλου. Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση της τονίζει ότι «οι προτεινόμενες ανατροπές σε ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά, οικονομικά ασφαλιστικά δικαιώματα τις συλλογικές συμβάσεις και τις ΔΕΚΟ, προκαλούν την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων. Τα μέτρα που προωθούνται απορρίπτονται κατηγορηματικά και η απάντηση θα δοθεί αγωνιστικά αρχής γενομένης από το συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη. Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι διατεθειμένο να ανεχτεί την περαιτέρω συρρίκνωση βασικών και θεμελιωδών δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση οφείλει να συμπορευθεί με τις ανάγκες των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας και να απορρίψει τις ακραίες και νεοφιλελεύθερες συνταγές».

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τονίζει ότι το νέο κείμενο του μνημονίου αποτελεί απόδειξη της αποτυχίας της πολιτικής που εφάρμοσαν κυβέρνηση και τρόικα και καλεί σε έμπρακτη απάντηση «με διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με πρώτη αυτή που ετοιμάζουν τα συνδικάτα στη Δ.ΕΘ., αλλά και στις 29 Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή απεργία».

Τη συμμετοχή της ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).

Την ίδια ημέρα, συλλαλητήριο διοργανώνει και το ΠΑΜΕ. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 18:00 από την πλατεία Αριστοτέλους και το κεντρικό σύνθημα θα είναι: «Ταξική αντεπίθεση- κοινωνική συμμαχία για να μην πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης». «Η επίθεση δεν έχει τέλος. Σχεδιάζουν νέα, βάρβαρα μέτρα. Είναι αδίστακτοι. Ανοχή και σιωπή σημαίνει πιο δραματική χειροτέρευση της ζωής», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

«Πάμε ΔΕΘ σηκώστε τις μπάρες»

Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων κατά των Διοδίων , πολλές οργανώσεις και συλλογικότητες, μεταξύ αυτών και η ΒΙΟΖΩ, διοργανώνουν αυτοκινητοπορεία που θα ξεκινήσει από τα διόδια των Αφιδνών με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, με συνθήματα «Ελεύθεροι δρόμοι για όλους χωρίς διόδια» και «Πάμε ΔΕΘ σηκώστε τις μπάρες». Τα αυτοκίνητα θα σταματούν σε όλα τα διόδια που υπάρχουν στη διαδρομή, θα τα ανοίγουν για τον κόσμο και όταν φτάσουν στη Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχουν στην πορεία.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Πανελλαδικής Κινητοποίησης και το ωράριο ανοιχτών διοδίων εδώ

Παράλληλα, όσον αφορά στον χώρο των ΜΜΕ, σύμφωνα με τον «Ασύνταχτο Τύπο, «θετική υποδοχή έχει μέχρι στιγμής η πρόταση για μποϊκοτάζ της φετινής επικοινωνιακής φιέστας της κυβέρνησης του ΔΝΤ στο πλαίσιο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη». Απομένει ωστόσο να ληφθεί η απόφαση υιοθέτησης της πρότασης από την ΠΟΕΣΥ και τις Ενώσεις Συντακτών της χώρας.

Σε αγωνιστικές δράσεις από στις αρχές Σεπτεμβρίου αποφάσισαν να προχωρήσουν τα συνδικάτα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στον ΟΣΕ.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες ανακοινώσεις από όλους τους φορείς και τις οργανώσεις για τις κινητοποιήσεις ενόψει ΔΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου