Στείλτε νέα και μηνύματα

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Η Κουμουνδούρου τορπιλίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο!..


πηγή: ΕΟΣ(Ενωση Οπαδων Συριζα)
Την επέτειο του τορπιλισμού της ΕΛΛΗΣ διάλεξε η Κουμουνδούρου να εξαπολύσει την δική της τορπίλη, η οποία αφού διαπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει ως την πρόσφατη πρωτοβουλία για τον διάλογο και την κοινή δράση της Αριστεράς “ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ”. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Θανάση Πετράκου από τις στήλες της “ΑΥΓΗΣ” είναι μια προκλητική κίνηση της Τσιπροπαρέας. Όχι μόνον περιφρονεί ολοκληρωτικά το συμμαχικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσπαθεί να δημιουργήσει αναταράξεις και σε χώρους εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, αφού είναι γνωστό ότι ο κ. Θανάσης Πετράκος είναι από τους συνυπογράφοντες το ιδρυτικό κείμενο του “ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ”.

Είναι γνωστό ότι ήδη από το παρελθόν είχαν εκφραστεί αντιρρήσεις για το συγκεκριμένο πρόσωπο επειδή στήριζε τις επιχειρηματικές επιλογές του κ. Κωνσταντακόπουλου στην περιοχή της Πύλου. Στην 3η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ είχε μάλιστα δημιουργηθεί ένταση μεταξύ της θεματικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον με στελέχη του ΣΥΝ, τα οποία υπερασπίζονταν την πολιτική στήριξης του κ. Κωνσταντακόπουλου. Πολιτική την οποία τοπικά σχεδίαζε και υλοποιούσε ο Θ. Πετράκος. Η στάση αυτή της Κουμουνδούρου προσδιορίζεται και από ένα άλλο ζήτημα. Ο ΣΥΝασπισμός δεν ήταν ποτέ αχάριστος απέναντι σε όσους του συμπαραστάθηκαν - με όποιο τρόπο μπορούσαν - όταν είχε βρεθεί σε δύσκολες οικονομικές στιγμές. Ο Ν. Κωνσταντόπουλος, που ήταν τότε πρόεδρος του ΣΥΝασπισμού, τα γνωρίζει αυτά τα θέματα καλύτερα από εμάς.

Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κ. Κωνσταντακόπουλος ως προς τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στην περιοχή της Πύλου βρήκε και από το ΚΚΕ ανάλογη συμπαράσταση με αυτή που προσέφερε ο ΣΥΝασπισμός.

Οι άρχοντες της Κουμουνδούρου λοιπόν, χωρίς να συγκαλέσουν καμία συλλογική διαδικασία και χωρίς καν να θέσουν το ζήτημα στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισαν μέσα από παραμαζώξεις να συγκροτήσουν μια πελοποννησιακή “προσωρινή συντονιστική επιτροπή” και να κάνουν την δουλειά τους...

Πρόσθετες πληροφορίες για την προεκλογική κίνηση και τους υποψήφιους στην Πελοπόννησο εδώ:
Περιφερειακές στην Πελοπόννησο

Επίσης αποκαλυπτικό για τις διαδικασίες με τις οποίες αποφάσισε ο ΣΥΡΙZA στην Πελοπόννησο για τις περιφερειακές εκλογές είναι το παρακάτω κείμενο της Βάσω Χριστοπούλου από την Αργολίδα:

Από την εφημερίδα Αυγή της Παρασκευής 13/8/2010 πληροφορηθήκαμε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ανένταχτοι αριστεροί, με μεγάλη έκπληξη, τις διαδικασίες συγκρότησης περιφερειακής παράταξης. στην Πελοποννήσο, με το όνομα« Αγωνιστική Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πελοποννήσου».

Το μόνο που λίγοι, κυριολεκτικά μεταξύ τυριού και αχλαδιού, είχαμε πληροφορηθεί πριν από ενάμιση περίπου μήνα ήταν ότι επρόκειτο να γίνει κάποια συνάντηση αντιπροσωπειών Νομαρχιακών παρατάξεων Πελοποννήσου. Αν και πότε έγινε δεν το μάθαμε, όπως δεν μάθαμε - και ευτυχώς που υπάρχει η Αυγή και μας πληροφορεί - και για την συγκρότηση της προσωρινής γραμματείας, τις συσκέψεις που έγιναν σε όλους τους νομούς, για το σχέδιο διακήρυξης που κατατέθηκε προς συζήτηση και ψηφίστηκε στις 10/7/ 2010 ( για να είμαι ακριβής κάποια μέλη του ΣΥΡΙΖΑ το πήραμε πριν από δύο ημέρες στις 11 Αυγούστου προκειμένου όπως μας ζητήθηκε, να το συνδιαμορφώσουμε) για τις συνεδριάσεις με διευρυμένη σύνθεση όπου αποφασίστηκε η προετοιμασία και ο τίτλος της παράταξης και άλλα πολλά ωραία …

Είναι προφανές πως οι άγρυπνοι φρουροί της Κουμουνδούρου, φοβούμενοι τις από κάτω διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει στην Πελοπόννησο, και φοβούμενοι πως η πραγματική και ουσιαστική συμμετοχή του κόσμου στη λήψη αποφάσεων δεν θα έχει τα επιθυμητά για αυτούς αποτελέσματα, προσέφυγαν για μία ακόμα φορά στις παλιές προσφιλείς τους μεθόδους, κινητοποίησαν τον σκουριασμένο μηχανισμό που διαθέτουν και ενεργοποιούν μόνον κάθε εκλογική περίοδο και κατασκεύασαν διαδικασίες και παράταξη …
Βάσω Χριστοπούλου 13/8/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου