Στείλτε νέα και μηνύματα

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Κάλεσμα - ενημέρωση ανοιχτής συνέλευσης Θεσσαλονίκης «ελεύθεροι δρόμοι χωρίς διόδια» Δευτέρα 23 Αυγούστου 8.00μμ


ΟΧΙ στα ΔΙΟΔΙΑ!
Κάλεσμα - ενημέρωση ανοιχτής συνέλευσης Θεσσαλονίκης «ελεύθεροι δρόμοι χωρίς διόδια»
Δευτέρα 23 Αυγούστου 8.00μμ

Στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Μικρόπολις Βενιζέλου & Β. Ηρακλείου 18

Η Ελλάδα με ένα από τα πιο χαμηλά βιοτικά επίπεδα στην ΕΕ, διατηρεί δυσανάλογη πρωτιά στο κόστος ζωής με την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρωπαϊκή ζώνη και με μοναδικό φαινόμενο της παρουσίας διοδίων σε όλο τον εθνικό δρόμο όπου φυτρώνουν στην κυριολεξία σαν τα μανιτάρια.

Έχουμε για μια απόσταση Αθήνας - Θεσσαλονίκης (460 χιλιόμετρα) δέκα σταθμούς διοδίων: Πράγμα που σημαίνει ένα σταθμό κάθε 46 χιλιόμετρα. Όσο για το σύνολο των κομίστρων; Αυτό ξεπερνά τα 40 ευρώ. Πρόκειται για "χαράτσι" δίχως προηγούμενο αφού οι ιδιωτικές εταιρείες εισπράττουν χρήματα για κατασκευή δρόμων οι οποίοι έχουν ήδη πληρωθεί πολλαπλάσιες φορές από τους φορολογούμενους. Τους έχουμε πληρώσει μέσω των πανάκριβων τελών κυκλοφορίας, της άγριας φορολόγησης στα καύσιμα αλλά και με τον οβολό μας που πληρώνουμε δεκαετίες τώρα στα υπέρογκα διόδια τους έχουμε πληρώσει μέσο των τελών στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων στη χρέωση για το ΤΕΟ (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας ).

Στη σημερινή οικονομική συγκυρία με τη συσσώρευση ενός δυσθεώρητου χρέους πάνω από 310δις ευρώ (για το οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς), με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ακρίβεια και την υπερφορολόγηση ακόμα και των ειδών πρώτης ανάγκης ( τρόφιμα ), η άρνηση πληρωμής των διοδίων αποτελεί και μια ηχηρή πράξη αντίστασης στην πολιτική της Τρόικα και ΔΝΤ.

Το κίνημα κατά των διοδίων έχει αποκτήσει πανελλαδική δυναμική και μαζί με τις επιτροπές αγώνα χιλιάδες είναι οι πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν διόδια και αγωνίζονται για τη κατάργηση των ληστρικών αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεων που παραχωρούν τους δρόμους στο αδηφάγο πολυεθνικό και ντόπιο κεφάλαιο.

Το κίνημα των πολιτών ενάντια στο χαράτσι των διοδίων ξεκίνησε αυθόρμητα τον Οκτώβριο του 2009 από τις Αφιδνές Αττικής και έχει πάρει πανελλαδική διάσταση με οριζόντια και αμεσοδημοκρατική οργάνωση. Νέες περιοχές μπαίνουν στον αγώνα, ιδιαίτερα μετά τις κινητοποιήσεις του Ιουλίου, είτε προληπτικά (Τρίκαλα, διόδια Ε-65), είτε εξαιτίας νέων διοδίων στον εθνικό οδικό άξονα (Λαμία, διόδια Θερμοπυλών).

Το κίνημα κατά των διοδίων δεν ζητάει τίποτε λιγότερο από την πλήρη κατάργηση των διοδίων και ελεύθερη διακίνηση πολιτών σε όλο το εθνικό δίκτυο.

Κάνοντας πράξη αυτό μας το αίτημα καλούμε όλους και όλες τους αυτοκινητιστές και πολίτες να αρνούνται την πληρωμή διοδίων και να διεκδικούν το αυτονόητο: Την ελεύθερη χωρίς μπάρες διακίνηση.

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική κινητοποίηση και στην αυτοκινητοπομπή «Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες» της 11/09. Που θα ξεκινήσει από την Αθήνα και θα καταλήξει στην πορεία της ΔΕΘ.

Για την δυναμική διοργάνωση της συμπαράστασης μας καλούμε στη Θεσσαλονίκη συνέλευση ενημέρωση την Δευτέρα 23 Aυγούστου, 8.00μμ στο Μικρόπολις Βενιζέλου & Β. Ηρακλείου 18.

Συμμετέχουμε την Τρίτη στην Ανοιχτή σύσκεψη της Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας στο δημαρχείο Βόλου

Και ανοίγουμε τα διόδια Μαλγάρων την 11/9 στις 5.00μμ υποδεχόμενοι την αυτοκινητοπομπή «Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες».

«Ελεύθεροι δρόμοι - χωρίς διόδια» ανοιχτή συνέλευση Θεσσαλονίκης

Τηλ επικοινωνίας για την Θεσσαλονίκη Γιώργος Τσιομάλου 6976708281 , Θάνος Γεωργιλάς 2310 266 669

http://www.ablocfest.gr/
http://micropolis-socialspace.blogspot.com/
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου