Στείλτε νέα και μηνύματα

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Αρχίζει να ξεσηκώνεται και η Φθιώτιδα για τα διόδια

LAMIA REPORT: Αρχίζει να ξεσηκώνεται και η Φθιώτιδα για τα διόδια

πηγή: LAMIA REPORT

Τρίτη, 10 Αύγουστος 2010 16:34


Και ακόμα δεν έχουν δει τίποτα...τα καλύτερα έρχονται το Φθινόπωρο ! ...Ρε μήπως ξυπνήσαμε?

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου του Μώλου Φθιώτιδας, έγινε την Κυριακή 8-8-10, ανοιχτή συγκέντρωση- συζήτηση των επιτροπών αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζόμενων ενάντια στα διόδια.

Το θέμα που συγκέντρωσε τόσους πολίτες είναι τα Διόδια που σαν μανιτάρια ξεφύτρωσαν μπροστά στις πόρτες τους: τα νέα διόδια Μώλου. Τα διόδια αυτά θα πλήξουν ακόμα περισσότερο το ήδη υποβαθμισμένο , από τα μέτρα της τρόικας, εισόδημα των κατοίκων της περιοχής. Ακόμα θα επιβαρύνουν βάναυσα το περιβάλλον μιάς και οι ρύποι από το σταμάτα-ξεκίνα των αυτοκινήτων θα αυξηθούν υπέρμετρα


Έγινε ενημέρωση από τον Κώστα Πανέτσο (Μώλος) και από τα μέλη του Πανελλαδικού Συντονιστικού, Αργύρη Αλεξίου (Τραγάνα), Κώστα Καστρίτση (Τραγάνα) και Βασίλη Παπαδόπουλο (Αφίδνες) . Συντονιστές της συζήτησης ήσαν οι Στάθης Ανδρικόπουλος (Καμμένα Βούρλα) , Αποστόλης Αυλακιώτης (Μώλος) και Σούλα Γαλάνη (Μώλος).

Οι κάτοικοι , φανερά αγανακτισμένοι για τα διόδια , έδειξαν μέσα από την συζήτηση που αναπτύχθηκε, την ομόφωνη αποφασιστικότητά τους να καταργήσουν στην πράξη τα παράνομα χαράτσια. Αποφασίστηκε η διεύρυνση της Επιτροπής Αγώνα με όσα άτομα θέλουν να συμμετάσχουν. Επαναβεβαιώθηκαν οι αμεσοδημοκρατικές αρχές λειτουργίας των Επιτροπών Αγώνα κατοίκων, πολιτών και Εργαζομένων, σε όλη την χώρα. Αρχές που μας επιτρέπουν να λειτουργούμε χωρίς προέδρους , γραμματείς και φαρισαίους και που όλοι συμμετέχουν στις λήψεις των αποφάσεων. Κυριάρχησε η αναγκαιότητα του πανελλαδικού συντονισμού , μιας και τα διόδια αφορούν σε όλους τους κατοίκους της χώρας.

Διατρανώθηκε η απόφαση μας να μην γίνει ο πανελλαδικός αγώνας για την κατάργηση ΟΛΩΝ των διοδίων , πεδίο μικροκομματικής αντιπαράθεσης ή μέσο προβολής ορισμένων, ιδίως ενόψει του Καλλικράτη.
Ξεκαθαρίστηκε επίσης ότι όλοι μπορούν να συμμετέχουν, αλλά σαν άτομα .
Αποφασίστηκαν αγωνιστικές δράσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

- ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ -ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
- ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ –ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ- ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
- ΠΛΑΙΣΙΩΣΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΜΩΛΟΥ
- ΑΝΑΠΤΥΞΤΕ ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ


Για περισσότερες πληροφορίες: http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου