Στείλτε νέα και μηνύματα

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΕΕΚ : Στον ταξικό πόλεμο των καπιταλιστών απαντάμε με ταξικό πόλεμο των εργατών


• Ενιαίο εργατικό μέτωπο μάχης για την ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ
• Την χρεοκοπία να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες – Όλη η εξουσία στους εργάτες.
ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση και ανεξάρτητη πορεία στη ΔΕΘ


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, καλεί τους εργαζόμενους και την νεολαία σε μαζική ανεξάρτητη κινητοποίηση ενάντια στην επίσκεψη-ομιλία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός της τρόικας και του ΔΝΤ και το σύστημα που εκπροσωπούν, έχουν κηρύξει ταξικό πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό. Κλέβουν τον 13ο και 14ο μισθό από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Με νόμο επιβάλουν μηδενικές αυξήσεις στους εργαζόμενους, ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει. Επιβάλουν φορομπηχτική πολιτική. Απελευθερώνουν τις απολύσεις και περικόπτουν τις αποζημιώσεις. Μετατρέπουν την γενιά των 700 ευρώ σε γενιά των 500 ευρώ, αυξάνοντας την ελαστική εργασία. Καταργούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα επιβάλλοντας την δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα και μετατρέπουν την σύνταξη σε επίδομα βοήθειας.
Όλα αυτά για να πληρώνουν τους διεθνείς τοκογλύφους και να αντιμετωπίσουν την χρεοκοπία του καπιταλισμού.
H χρεοκοπία του καπιταλισμού και του καθεστώτος τους δεν μπορεί να λυθεί από εκείνους που την δημιούργησαν βάζοντας τους εργάτες να πληρώσουν για αυτήν.
Την λύση θα την δώσει η εργατική τάξη με αποφασιστική δράση ενάντια στο σύστημα και τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τα στηρίγματα του κεφαλαίου και του αστικού κράτους και εκείνους που αρνούνται την πάλη για την ανατροπή.
• Την ΓΣΕΕ που αφού μαζί με την ΑΔΕΔΥ δεν πάλεψε για μια πραγματική απεργιακή δράση ενάντια στα μέτρα. Αντίθετα έκαναν ότι μπορούσαν για να εκτονώσουν το κίνημα. Τελικά η ΓΣΕΕ υπόγραψε την προδοτική τριετή εθνική σύμβαση, με μηδενικές αυξήσεις κάνοντας την βρώμικη δουλειά της κυβέρνησης
• Το σταλινικό ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ που αδιαφορεί ή υπονομεύει για κάθε πραγματικό κοινωνικό αγώνα. Ό,τι δεν ελέγχεται από την σταλινική ηγεσία αντιμετωπίζεται ως εχθρικό. Κάθε κινητοποίηση, σε κάθε περίπτωση, προσπαθούν να την μετατρέψουν σε κομματική επιρροή και σε ψήφους
• Το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να μετατραπούν σε καλούς συμβουλάτορες για την αντιμετώπιση της χρεοκοπίας στα πλαίσια του συστήματος.

Είναι αναγκαίο όσο ποτέ ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο όλων των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, ανεξάρτητο από το κράτος και την γραφειοκρατία για να διαμορφωθεί ένα σχέδιο δράσης για την αποτίναξη του Μνημόνιου και της τυραννίας της τρόικας ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ και όλων των ντόπιων στηριγμάτων τους, για διέξοδο από την κρίση με την ανατροπή του καπιταλισμού και των κυβερνήσεών του.

Η διαδήλωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ, πρέπει να είναι μια απάντηση στην κυβέρνηση και στους γραφειοκράτες:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑ.

EEK-Tροτσκιστές / www.eek.gr / eek@ath.forthnet.gr / τηλ: 2105241070

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου