Στείλτε νέα και μηνύματα

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Παρέμβαση στην Σέλμαν, στην Ευβοια, συντρόφων του ΕΕΚ, ενάντια στις απολύσεις


Μια μεγάλη ομάδα με περισσότερα απο 15 άτομα, συντρόφων του ΕΕΚ - Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, παρενέβησαν στο εργοστάσιο της ΣΕΛΜΑΝ, στο Βασιλικό Χαλκίδας.
Με προκηρύξεις, εφημερίδες (ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ), ντουντούκα, αφισες και πανό, διακήρυξαν στους εργάτες την απόφαση του ΕΕΚ να σταθεί με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό τους εν΄ντια στις απολύσεις, για το δικαίωμα στην ζωή. Η αποδοχή από ολους τους εργαζόμενους ήταν έκδηλη. Εγιναν πολλές συζητήσεις και οι εγαζόμενοι πήραν δυνάμεις καταλαβαίνοντας ότι δεν είναι μόνοι τους.Πολλοί, μαζί τους και το προεδρείο του Σωματείου,δήλωσαν την απόφαση τους να παρευρεθούν στην συγκέντρωση των εργατικών κέντρων με τις Επιτροπές αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια.
Η προκήρυξη που μοιράστηκε...ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

μια μάχη χάθηκε…ο πόλεμος συνεχίζεται

Σύντροφοι, εργάτες της ΣΕΛΜΑΝ

Μετά από τον ηρωικό απεργιακό αγώνα 38 ημερών, υποχρεωθήκατε να δεχτείτε το προτεινόμενο μορατόριουμ, από το υπουργείο Εργασίας τους Φαρμάκη-δες της εργοδοσίας αλλά δυστυχώς και από τον εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ Θ.Ανέστη, για σταμάτημα των κινητοποιήσεων αποδοχή των πρώτων απολύσεων και πάγωμα των απειλούμενων απολύσεων. Το μορατόριουμ λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου και όλα είναι ανοικτά. Ο Φαρμάκης, όμως, κυνικά υποστηρίζει οι απολύσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της οικονομικής κρίσης!

Ένα εργοστάσιο που απασχολούσε 1200 εργάτες τώρα λειτουργεί με 500 και στα σχέδια τους είναι να απολύσουν τους 300. Εάν αυτό δεν είναι καταστροφή, τότε τι είναι; Μπορείτε να αποδεχτείτε το μοιραίο, ελπίζοντας ότι η καταστροφή θα πλήξει το διπλανό σας; Θα αντιμετωπίσετε την κατάσταση ατομικά ή θα παλέψετε συλλογικά μέσα από το σωματείο για το αναφαίρετο δικαίωμα στην δουλειά; Το σωματείο σας είναι στο στόχαστρο της εργοδοσίας. Γνωρίζουν ότι η ύπαρξη ενός μαχητικού σωματείου των εργατών είναι ένα σοβαρό εμπόδιο στα σχέδια τους για μαζικές απολύσεις. Έτσι οι επιθέσεις για την διάλυση του ή την μετατροπή του σε εργοδοτικό θα είναι θα είναι στην ημερησία διάταξη. Πρόγευση του τι θέλει η εργοδοσία το γνωρίσατε και κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης.

Οι επιθέσεις ενάντια σας και οι απειλές για μαζικές απολύσεις, είναι μια καθημερινή κατάσταση που βιώνουν όλοι οι εργάτες. Βιομηχανικές ζώνες που έσφυζαν από ζωή τώρα μετατρέπονται σε νεκρές ζώνες. Η Χαλκίδα η Β. Εύβοια, η Θήβα, οι βιομηχανικές ζώνες της Μαγνησίας, της Θεσσαλονίκης αλλά και της Αθήνας κ.α είναι τα ζωντανά παραδείγματα της κατάρρευσης. Η πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της εργατικής τάξης και της νεολαίας.

Η κυβέρνηση με την στήριξη όλου του πολιτικού συστήματος εκτελώντας τις εντολές των διεθνών τοκογλύφων του ΔΝΤ και της ΕΕ οργανώνει την επίθεση των αφεντικών με την αύξηση του ορίου απολύσεων μέχρι και 30 εργαζόμενων τον μήνα, μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης κατά 50%, μείωση κατά 20% του κατώτατου μισθού για νέους κάτω των 21 ετών και 15% για τους νέους μέχρι 25 ετών. Με τις μονόπλευρες αλλαγές στο σύστημα διαιτησίας προς όφελος των εργοδοτών που στην ουσία καταργεί κάθε δυνατότητα προσφυγής από τους εργαζόμενους. Με την ψήφιση του αντιδραστικού νόμου για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα που δίνει την χαριστική βολή στην κοινωνική ασφάλιση. Και τέλος με την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, προσπαθεί την εξατομίκευση του κάθε εργάτη και έτσι την μετατροπή του σε εύκολη λεία του κάθε αφεντικού.

Την οικονομική χρεοκοπία του καπιταλισμού, μας ζητάν τώρα να την πληρώσουμε εμείς με την ίδια μας την ζωή. Οι πολιτικοί διαχειριστές της εξουσίας αφού επί χρόνια, έφαγαν, έκλεψαν βουτήχτηκαν στα σκάνδαλα τώρα ζητάν από το λαό να μετατραπεί σε έθνος αποκλήρων για να πληρώσουν τα δάνεια στους διεθνείς τοκογλύφους και στα κοράκια τους τραπεζίτες. Μας προτείνουν ένα μαύρο μέλλον για μας και τα παιδιά μας ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ. Καμιά εμπιστοσύνη στους αστούς πολιτικούς. Πρέπει οι εργάτες συλλογικά να οργανώσουν την πάλη για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και την οργάνωση της κοινωνίας σε νέες βάσεις.

Κατάληψη των εργοστασίων που κλείνουν, έλεγχος από τους εργάτες των βιβλίων της εταιρείας για να δούμε ποιος έφαγε, ποιες οι αμοιβές των διευθυντικών στελεχών, πόσα χρωστάνε στις τράπεζες, τι έγιναν τα λεφτά των δανείων γιατί οι απολύσεις… Επιτροπές αλληλεγγύης σε κάθε αγώνα των εργατών στην περιοχή τους αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Κανένας εργάτης, κανένας αγώνας των εργατών δεν πρέπει να μείνει μόνος του.

Χρειαζόμαστε ταξική ενότητα στη δράση, αυτό-οργάνωση των εργαζομένων μέσα από συνελεύσεις και ανοιχτές επιτροπές δράσης στη βάση των κοινωνικών προβλημάτων και ένα μεταβατικό πρόγραμμα και σχέδιο δράσης για μια επαναστατική σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση. Με την κατάργηση του εξωτερικού χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών, όλων των βασικών πυλώνων της οικονομίας και των επιχειρήσεων που κλείνουν χωρίς αποζημίωση κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση .

Ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν μπορεί να εφαρμοσθεί χάρη σε οποιαδήποτε λαϊκή πίεση προς αυτή ή οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση, αλλά ούτε από οποιαδήποτε “αριστερή”, “προοδευτική” ή “λαϊκή” κυβέρνηση ή εξουσία στα πλαίσια του καπιταλισμού.

Μόνο η ανατροπή αυτής και οποιασδήποτε άλλης καπιταλιστικής κυβέρνησης από την διαρκή επαναστατική δράση του προλεταριάτου με στόχο την κατάληψη της εξουσίας, την ανατροπή του καπιταλισμού, τη συντριβή του αστικού Κράτους και την πλήρη, σοσιαλιστική αναδιοργάνωση της κοινωνίας μπορεί να δώσει διέξοδο από την κρίση.

Για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της ανεργίας να παλέψουμε για την κατάληψη των εργοστασίων που κλείνουν και την επαναλειτουργία τους κάτω από εργατικό έλεγχο και εργατική διαχείριση.

Για την συγκρότηση ενός δικτύου κατειλημμένων εργοστασίων απαιτώντας την εθνικοποίησή τους χωρίς αποζημίωση.

Γενική πολιτική απεργία διαρκείας

EEK-Tροτσκιστές / www.eek.gr / eek@ath.forthnet.gr / τηλ: 2105241070

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου