Στείλτε νέα και μηνύματα

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
Τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν ξανά στη Μ.Ανατολή και την Ασία, με τα πολεμικά επεισόδια και τις απειλές να πυκνώνουν στη μεθόριο Λιβάνου-Ισραήλ, στην Παλαιστίνη, αλλά και στο Ιράν. Ετσι, καθώς το αδιέξοδο της ιμπεριαλιστικής επέμβασης ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. στο Αφγανιστάν προκαλεί πρωτόγνωρους τριγμούς στη Διεθνή των Τρομοκρατών και το Ιράκ μετατρέπεται σε πεδίο ιμπεριαλιστικής μοιρασιάς, συνάμα ατέρμονου παζαριού μεταξύ ιμπεριαλιστών-φονταμενταλιστών μουσουλμάνων και αρχηγών εθνικών ομάδων, με το Ιράν να αναμοχλέυει τις θρησκευτικές αντιθέσεις ανάλογα με την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών πιέσεων απογόρευσης πυρηνικού εξοπλισμού του, ο Νετανιάχου επισκέπτεται την Αθήνα.
Η πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ελλάδα, φορτισμένη από τις πρόσφατες μνήμες της δολοφονικής επέμβασης τοιυ ισραηλινού στόλου κατά του Στόλου της Ειρήνης, έχει ως επίδικο τις πολεμικές αναμετρήσεις που διεξάγονται, τα σχέδια ισραηλινού βομβαρδισμού του Ιράν, αλλά και την ενδεχόμενη επίθεση του κράτους τρομοκράτη της Μ.Ανατολής ενάντια στο Λίβανο. Η πιθανότητα πολεμικής αναμέτρησης τροφοδοτείται από την ανάγκη ρεβάνς του Ισράηλ για την αποτυχημένη εισβολή το 2005, την καταστροφή ενός Λιβάνου οικονομικού ανταγωνιστή στην περιοχή, αλλά και την ντε φάκτο κατοχύρωση για τα ισραηλινά συμφέροντα των πηγών πετρελαίου και φυσικού αερίου που εντοπίστηκαν στις ακτές του Νότιου Λιβάνου.
Οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με τον καθορισμό Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών Εκμετάλλευσης (ΑΟΖ) και αναθεωρημένες γεωστρατηγικές συμμαχίες δημιουργούν την ανάγκη συμμαχίας μεταξύ των Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας. Η πρόσκαιρη αντιπαλότητα Ισραήλ-Τουρκίας, θέτει σε εφαρμογή το Δόγμα ο "εχθρός του εχθρού είναι φίλος".
Η απάντηση του ελληνικού κατεστημένου στις έρευνες του τουρκικού Πίρι Ρέις σε Αιγαίο και κυπριακά χωρικά ύδατα, στο τελμάτωμα του "Κυπριακού", με βασικότερα επίμαχα το ζήτημα των περιουσιών (φιλέτα τουριστικής εκμετάλλευσης με εκδήλωση διεθνούς ενδιαφέροντος) και την κυπριακή ΑΟΖ (με αμερικάνικες-ευρωπαικές-κινέζικες κλπ. πετρελαικές εταιρείες να αναμένουν τα χρυσοφόρα συμβόλαια έρευνας και εξόρυξης), αλλά και στη διεκδίκηση από τον ελληνικό αστικό κόσμο ευρύτερου ιμπεριαλιστικού ρόλου, βρίσκεται στην νεά στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ.
Μια στρατηγική προσέγγισης και πολεμικής συνεργασίας που εντάσσεται στον σκληρό κρατικό ανταγωνισμό μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας-Κυπριακής Δημοκρατίας-Κατεχώμενα Κυπριακά Εδάφη-Συρία-Λίβανο-Ισραήλ-Παλαιαστίνη-Αίγυπτο-Λιβύη για τον καθοροσμό των ΑΟΖ (που σε μεγάλο βαθμό παραμένουν ακαθόριστες και είναι διεκδικούμενες), ο οποίος απειλεί να βάψει τους λαούς της περιοχής στο αίμα. Παράλληλα, η κάθε αστική τάξη για να καλλιεργήσει τον εθνικισμό και να ενσωματώσει τα αγρίως πληττόμενα από την οικονομική κρίση κοινωνικά στρώματα στους "εθνικούς στόχους" που καθορίζει η ίδια, παρουσιάζεται "αμυνόμενη μπροστά στην επιθετικότητα του γείτονα".
Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, ενώ διεξάγεται μυστικός διάλογος μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας-Τουρκίας, ο εθνικισμός, που δρα αποπροσανατολιστικά όσον αφορά τα εντεινόμενα κοινωνικά προβλήματα, τροφοδοτείται από τον τύπο (συγκρότημα Λαμπράκη-Μπόμπολα, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ, περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ κλπ) και το σύνολο των καθεστωτικών ΜΜΕ, έχει ως φορείς την ακροδεξιά,το ΔΙΚΤΥΟ 21, μεγαλοδημοσιογράφους και στελέχη της Αριστεράς, την ΡΗΞΗ, το ΔΗΚΚΙ κλπ., προβάλλοντας έναν ρηχό αντιαμερικανισμό-αντιμπεριαλισμό και εξαρτησιακό λόγο, πάντα ενσωματώσιμο από τις κυριάρχες αστικές επιλογές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ! Πίσω από τις άναρθρες εθνικιστικές κραυγές βρίσκονται ενίοτε Έλληνες έμποροι όπλων και βιομήχανοι του ολέθρου, που διαπλέοκονται με τεράστιες πολυεθνικές πολεμικές βιομηχανίες.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη να σταθεί στο πλευρό των ΗΠΑ-Ισραήλ σε κάθε πολεμικό τυχοδιωκτισμό. Το Ισραήλ το αναγνωρίζει: "σε δήλωσή του Ισραηλινός αξιωματούχος εκτιμούσε ότι η Ελλάδα θεωρείτο ένας από τους δριμύτερους επικριτές του Ισραήλ εντός της Ε.Ε. μαζί με χώρες όπως η Ιρλανδία, η Σουηδία, η Πορτογαλία και το Βέλγιο, που όμως δεν ανήκει πλέον στην ίδια κατηγορία"!
Πως φτάσαμε ως εδώ; μετά την επίθεση στον Στόλο της Ελευθερίας , ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η ελληνοϊσραηλινή άσκηση «Μίνωας 2010» ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα δεν γνωρίζει τις σχετικές λεπτομέρειες» για τα «αιματηρά γεγονότα», όπως χαρακτήρισε την σφαγή άοπλων φιλειρηνικών αγωνιστών, αλλά και ότι η «στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία με το Ισραήλ είναι άλλο θέμα».
Ακολούθησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών, κ.Δελαβεκούρας που υπεραμύνθηκε της "ισορροπημένης πολιτικής" που ακολουθεί η Ελλάδα απέναντι στον αραβικό κόσμο και το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι: "η Ελλάδα στο χώρο της Μέσης Ανατολής έχει ιστορία και μια ισχυρή παραδοσιακή προνομιακή σχέση με τον αραβικό κόσμο. Αυτή τη σχέση αξιοποιεί η κυβέρνηση, προκειμένου να διευρύνουμε το φάσμα της συνεργασίας με τις χώρες αυτές, τόσο σε διμερές όσο και σε περιφερειακό επίπεδο" και πρόσθεσε «με το Ισραήλ έχουμε μια ειλικρινή σχέση συνεργασίας, η οποία είναι προς όφελος της χώρας μας»!
Βεβαίως, διάφοροι οργανικοί διανοούμενοι του συστήματος όπως ο Ν.Κοτζιάς είχαν προλάβει να συγγράψουν ακόμη και βιβλίο εκθέτοντας τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται ο λαός μας να επικροτήσει την στρατηγική συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ, "ως αντίπαλο δέος στην τουρκική επιθετικότητα".
Πέρα όμως από τις δηλώσεις υπάρχουν οι πράξεις και μάλιστα πολεμικές.
Οι Ισραηλινοί πιλότοι εκπαιδεύτηκαν μαζί με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, πάνω από το Αιγαίο για να επιτελέσουν με επιτυχία το μοναδικά φονικό και καταστροφικό έργο του βομβαρδισμού των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν (2008).
Οι ελληνικοί αιθέρες, μετά το αντίστοιχο τουρκικό αποκλεισμό στα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, άνοιξαν διάπλατα!
Οι αγορές όπλων από το Ισραήλ διαρκώς αυξάνονται.
Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!
Πιστεύουμε ότι η Αριστερά πρέπει να απεγκλωβιστεί από τα "εθνικά δεσμά", από την αντίληψη που τη θέλει θεματοφύλακα των "εθνικών δικαίων" και να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτηξη ενός νέου Εργατικού Διεθνισμού.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ-ΑΥΤΑΡΧΙΚΗΣ-ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΔΙΑΚΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΙΣΡΑΗΛ
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ. ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Είναι σε όλους γνωστό ότι χαφιέδες του Νεο-Οθωμανισμού σε Αθήνα και Τελ Αβίβ για πολλά χρόνια τώρα δηλητηρίαζαν τις σχέσεις Ελλάδας Ισραήλ. Μια επικράτηση όμως του συστήματος Ερντογάν-Νταβούτογλου στην Ανατολική Μεσόγειο τους αφαιρεί κάθε δικαίωμα να επιμαίνουν στα τετρημμένα συνθήματά τους.Η φανερή πλέον επίθεση ρεβανσισμού του Νεο-Οθωμανισμού στην περιοχή προβληματίζει κάθε λαό που θέλει την Ειρήνη και τους ενώνει σε μια Συμμαχία καθαρής άμυνας απέναντί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή