Στείλτε νέα και μηνύματα

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Economist : Οι Έλληνες θα νιώσουν τον πραγματικό πόνο


Απαισιόδοξες και δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του περιοδικού Economist για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για το υπόλοιπο 2010 αλλά και το 2011. Τόσο σε ό,τι αφορά τη φετινή χρονιά, όσο και την επόμενη, προβλέπουν βαθειά ύφεση. Μάλιστα, οι εκτιμήσεις τους είναι κατά πολύ χειρότερες από αυτές του οικονομικού επιτελείου της.. κυβέρνησης..
Συγκεκριμένα, το οικονομικό περιοδικό «προβλέπει» ότι για φέτος ότι η ύφεση θα φτάσει το 4,8%, κάνοντας λόγο για εξαιρετικά δυσοίωνα στοιχεία αναφορικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενο στην ανεργία, το Economist σχολιάζει το υψηλό ποσοστό του 11,7% το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς και κάνει λόγο για εφιαλτικά σενάρια με ανεργία 20% στο τέλος του 2011, ενώ κάνει αναφορά και στον ελληνικό τουρισμό σχολιάζοντας ότι πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολη χρονιά με μείωση που αγγίζει το 10%.

Το οικονομικό περιοδικό, τέλος, σχολιάζει και ένα ακόμη «αγκάθι» της ελληνικής οικονομίας, τον πληθωρισμό, ο οποίος αναμένεται να κλείσει στο 3,9% για το 2010. Χαρακτηριστικά, μάλιστα, σημειώνει πως «Μόλις οι Έλληνες επιστρέψουν από τις παραλίες στα γραφεία και τα μαγαζιά το Σεπτέμβριο, θα νιώσουν τον πραγματικό πόνο από τα μέτρα λιτότητας και την ύφεση»
απο το StopCartel
πηγη karatzova.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου